Aperol Spritz
Czas wykonania: 20 sekund

Składniki (4 porcje):

- 750ml schłodzone wino typu Prosecco
- 300ml Aperol
- 200ml schłodzona woda gazowana
- 1/2szt. pomarańcz pokrojona na 4 części
- 50g lód w kostkach


Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 57,5kcal
- węglowodany: 5,54g
- białko: 0,39g
- tłuszcze: 0,15g

Wykonanie:

Do naczynia miksującego wkładamy pomarańcz. Dolewamy wodę gazowaną. Program - czas: 10 sekund, temperatura: 0°C, obroty: -2. Dodajemy schłodzone wino typu Prosecco wraz z Aperolem. Program - czas: 10 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 3,5. Przelewamy naszego drinka do kieliszków przez koszyczek. Dodajemy lód i dekorujemy plasterkami pomarańczy, na zdrowie!

Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo Thermo Plus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.