Babka piaskowa limonkowa
Czas wykonania: 6 minut

Składniki (6 porcje):

- 3 jajka
- 240g ksylitolu lub cukru
- 100ml wody
- 120ml olej sezamowy
- 250g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 30ml soku z limonki

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 338kcal
- węglowodany: 50,33g
- białko: 6,41g
- tłuszcze: 16,88g

Wykonanie:

Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180°C. W naczyniu miksującym nakładamy mieszadło motylkowe. Dodajemy ksylitol bądź cukier oraz jajka. Program - czas: 5 minut i 20 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 3. Zdejmujemy mieszadło motylkowe. Dodajemy wodę, olej sezamowy, mąkę, proszek do pieczenia i sok z limonki. Program - czas: 22 sekundy, temperatura: 0°C, obroty: 4. Przekładamy ciasto do formy do pieczenia babki i pieczemy je przez 45 minut. Ciasto polewamy lukrem. Gotowe!

Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.