Babka piaskowa mamy
Czas wykonania: 6 minut

Składniki (6 porcji):

- 250g mąki pszennej
- 240g ksylitolu lub cukru
- 140ml wody
- 120ml oleju
- 3 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao


Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 349kcal
- węglowodany: 51,17g
- białko: 6,96g
- tłuszcze: 17,83g

Wykonanie:

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. W naczyniu miksującym nakładamy mieszadło motylkowe. Dodajemy ksylitol bądź cukier oraz jajka. Program - czas: 5 minut i 20 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 3. Zdejmujemy mieszadło motylkowe, a następnie dodajemy: wodę, olej, mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao.
Program - czas: 22 sekundy, temperatura: 0°C, obroty: 4. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia babki. Babkę pieczemy przez 45 minut. Ciasto polewamy lukrem. Gotowe, smacznego!


Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.