Bezglutenowe muffiny marchewkowe z cynamonem
Czas wykonania: 2 minuty

Składniki:

- 250g podzielonej na kawałki marchwi
- 150g cukru
- 120g jogurtu naturalnego
- 120g oleju rzepakowego
- 100g mąki kukurydzianej
- 80g mąki z cieciorki
- 70g mąki gryczanej
- 2 jajka
- 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczka sody
- szczypta soli
- foremki na muffiny

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 96kcal
- węglowodany: 7,05g
- białko: 3,56g
- tłuszcze: 1,95g

Wykonanie:

Do naczynia miksującego wkładamy marchew. Program - czas: 30 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 7. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki.
Program - czas: 50 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 6. Przekładamy ciasto do foremek. Muffiny pieczemy w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez około 30 minut. Zdrowe bezglutenowe muffinki są już gotowe, smacznego!

Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.