Bezglutenowe muffiny marchewkowe z cynamonem
Czas wykonania: 2 minuty
Składniki:
- 250g podzielonej na kawałki marchwi
- 150g cukru
- 120g jogurtu naturalnego
- 120g oleju rzepakowego
- 100g mąki kukurydzianej
- 80g mąki z cieciorki
- 70g mąki gryczanej
- 2 jajka
- 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczka sody
- szczypta soli
- foremki na muffiny
Wartość odżywcza w 100g:
- kalorie: 96kcal
- węglowodany: 7,05g
- białko: 3,56g
- tłuszcze: 1,95g
Wykonanie:
Do naczynia miksującego wkładamy marchew. Program - czas: 30 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 7. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki.
Program - czas: 50 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 6. Przekładamy ciasto do foremek. Muffiny pieczemy w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez około 30 minut. Zdrowe bezglutenowe muffinki są już gotowe, smacznego!
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.
Czas wykonania: 2 minuty
Składniki:
- 250g podzielonej na kawałki marchwi
- 150g cukru
- 120g jogurtu naturalnego
- 120g oleju rzepakowego
- 100g mąki kukurydzianej
- 80g mąki z cieciorki
- 70g mąki gryczanej
- 2 jajka
- 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczka sody
- szczypta soli
- foremki na muffiny
Wartość odżywcza w 100g:
- kalorie: 96kcal
- węglowodany: 7,05g
- białko: 3,56g
- tłuszcze: 1,95g
Wykonanie:
Do naczynia miksującego wkładamy marchew. Program - czas: 30 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 7. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki.
Program - czas: 50 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 6. Przekładamy ciasto do foremek. Muffiny pieczemy w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez około 30 minut. Zdrowe bezglutenowe muffinki są już gotowe, smacznego!
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.