Blok czekoladowy
Czas wykonania: 13 minut

Składniki:

- czekolada gorzka: 250g, pokrojona na kawałki,
- mleko skondensowane: 250g,
- cukier waniliowy: 8g,
- orzechy włoskie: 210g, ćwiartki

Wartość odżywcza w 100g:

Kalorie: 484kcal
Węglowodany: 38,87g
Białko: 9,74g
Tłuszcze: 32,54g

Wykonanie:

Krok 1. Do naczynia miksującego wlewamy mleko skondensowane.

Krok 2. Program - czas: 10 minut, temperatura: 100°C, obroty: 2.

Krok 3. Dodajemy czekoladę gorzką, pokrojoną na kawałki.

Krok 4. Program - czas: 2 minuty, temperatura: 100°C, obroty: 2.

Krok 5. Dodajemy cukier wanilinowy.

Krok 6. Program - czas: 10 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 6.

Krok 7. Dodajemy orzechy włoskie.

Krok 8. Program - czas: 5 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 5.

Krok 9. Przygotowujemy keksówkę i wykładamy ją papierem do pieczenia.

Krok 10. Wylewamy przygotowaną masę i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

Krok 11. Gotowe, smacznego!



Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.