Blok czekoladowy
Czas wykonania: 13 minut
Składniki:
- czekolada gorzka: 250g, pokrojona na kawałki,
- mleko skondensowane: 250g,
- cukier waniliowy: 8g,
- orzechy włoskie: 210g, ćwiartki
Wartość odżywcza w 100g:
Kalorie: 484kcal
Węglowodany: 38,87g
Białko: 9,74g
Tłuszcze: 32,54g
Wykonanie:
Krok 1. Do naczynia miksującego wlewamy mleko skondensowane.
Krok 2. Program - czas: 10 minut, temperatura: 100°C, obroty: 2.
Krok 3. Dodajemy czekoladę gorzką, pokrojoną na kawałki.
Krok 4. Program - czas: 2 minuty, temperatura: 100°C, obroty: 2.
Krok 5. Dodajemy cukier wanilinowy.
Krok 6. Program - czas: 10 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 6.
Krok 7. Dodajemy orzechy włoskie.
Krok 8. Program - czas: 5 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 5.
Krok 9. Przygotowujemy keksówkę i wykładamy ją papierem do pieczenia.
Krok 10. Wylewamy przygotowaną masę i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Krok 11. Gotowe, smacznego!
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.
Czas wykonania: 13 minut
Składniki:
- czekolada gorzka: 250g, pokrojona na kawałki,
- mleko skondensowane: 250g,
- cukier waniliowy: 8g,
- orzechy włoskie: 210g, ćwiartki
Wartość odżywcza w 100g:
Kalorie: 484kcal
Węglowodany: 38,87g
Białko: 9,74g
Tłuszcze: 32,54g
Wykonanie:
Krok 1. Do naczynia miksującego wlewamy mleko skondensowane.
Krok 2. Program - czas: 10 minut, temperatura: 100°C, obroty: 2.
Krok 3. Dodajemy czekoladę gorzką, pokrojoną na kawałki.
Krok 4. Program - czas: 2 minuty, temperatura: 100°C, obroty: 2.
Krok 5. Dodajemy cukier wanilinowy.
Krok 6. Program - czas: 10 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 6.
Krok 7. Dodajemy orzechy włoskie.
Krok 8. Program - czas: 5 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 5.
Krok 9. Przygotowujemy keksówkę i wykładamy ją papierem do pieczenia.
Krok 10. Wylewamy przygotowaną masę i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Krok 11. Gotowe, smacznego!
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.