Budyń z białą czekoladą i orzechami nerkowca
Czas wykonania: 8 minut

Składniki (4 porcje):

- 500ml mleko 3,2%
- 70g biała czekolada (pokruszona)
- 60g orzechy nerkowca (uprażone na patelni)
- 1 żółtko jajka
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 172,74kcal
- węglowodany: 15,41g
- białko: 5,33g
- tłuszcze: 10,37g

Wykonanie:

Do naczynia miksującego wkładamy uprażone orzechy nerkowca.
Program - czas: 30 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 10.
W naczyniu miksującym montujemy mieszadło motylkowe.
Następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki.
Program - czas: 7 minut i 20 sekund, temperatura: 90°C, obroty: 3.
Powstały budyń przelewamy do salaterek i ostudzamy. Gotowe, smacznego!

Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.