Cebulowe bułeczki z oregano
Czas wykonania: 7 minut

Składniki (4 porcje):

- 500g mąki pszennej
- 200ml wody
- 160g cebuli przekrojonej na pół
- 40g masła pokrojonego na kawałki
- 20g świeżych pokruszonych drożdży
- 3 łyżeczki suszonego oregano
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cukru

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 172kcal
- węglowodany: 2,56g
- białko: 0,11g
- tłuszcze: 12,67g

Wykonanie:

Do naczynia miksującego wkładamy cebulę przekrojoną na pół oraz masło pokrojone na kawałki. Program - czas: 8 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 5. Łopatką zbieramy zawartość misy ze ścianek na dno urządzenia. 
Program - czas: 4 minuty, temperatura: 90°C, obroty: -2. Całość pozostawiamy do lekkiego ostudzenia na około 10 minut. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Program - czas: 2 minuty, temperatura: 0°C,
obroty: wyrabianie ciasta. 
Wykładamy ciasto na blat, formujemy wałek, dzielimy na 10 kawałków i odkładamy na około 30 minut. Rozgrzewamy piekarnik do 190°C i pieczemy bułeczki przez 30 minut. Smacznego!


Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo Thermo Plus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.