Chlebek czosnkowo-rozmarynowy - keto
Czas wykonania: 1 minuta
Składniki:
- migdały: 200g,
- siemie lniane: 30g,
- jajka: 4 szt.
- mleko migdałowe: 100ml,
- czosnek: 3 ząbki,
- oliwa z oliwek: 20g,
- sok z cytryny: 1 łyżka,
- soda oczyszczona: 5g,
- sól himalajska: 5g,
- rozmaryn świeży lub suszony: 2 łyżeczki.
Wartość odżywcza w 100g:
Kalorie: 318kcal
Węglowodany: 10,47g
Białko: 12,46g
Tłuszcze: 26,24g.
Wykonanie:
Krok 1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Krok 2. Do naczynia miksującego włożyć: migdały, siemie lniane.
Krok 3. Program - czas: 10s, temperatura: 0°C, obroty: 10.
Krok 4. Zgarnąć składniki na dno naczynia.
Krok 5. Program - czas: 6s, temperatura: 0°C, obroty: 10.
Krok 6. Dodać: czosnek: 3 ząbki, przeciśnięte przez praskę, jajka: 4 szt. mleko migdałowe, oliwa z oliwek, sok z cytryny: 1 łyżka, soda oczyszczona, sól himalajska,.
Krok 7. Program - czas: 30s, temperatura: 0°C, obroty: 60.
Krok 8. Dodać: rozmaryn: 2 łyżeczki.
Krok 9. Program – czas: 20s, temperatura: 0°C , obroty: -2.
Krok 10. Foremkę do chleba wyłożyć papierem do pieczenia. Masę przelać do przygotowanej foremki.
Krok 11. Piec przez ok. 30-35 minut. Czekamy aż chlebek całkowicie ostygnie.
Krok 12. Smacznego.
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.
Czas wykonania: 1 minuta
Składniki:
- migdały: 200g,
- siemie lniane: 30g,
- jajka: 4 szt.
- mleko migdałowe: 100ml,
- czosnek: 3 ząbki,
- oliwa z oliwek: 20g,
- sok z cytryny: 1 łyżka,
- soda oczyszczona: 5g,
- sól himalajska: 5g,
- rozmaryn świeży lub suszony: 2 łyżeczki.
Wartość odżywcza w 100g:
Kalorie: 318kcal
Węglowodany: 10,47g
Białko: 12,46g
Tłuszcze: 26,24g.
Wykonanie:
Krok 1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Krok 2. Do naczynia miksującego włożyć: migdały, siemie lniane.
Krok 3. Program - czas: 10s, temperatura: 0°C, obroty: 10.
Krok 4. Zgarnąć składniki na dno naczynia.
Krok 5. Program - czas: 6s, temperatura: 0°C, obroty: 10.
Krok 6. Dodać: czosnek: 3 ząbki, przeciśnięte przez praskę, jajka: 4 szt. mleko migdałowe, oliwa z oliwek, sok z cytryny: 1 łyżka, soda oczyszczona, sól himalajska,.
Krok 7. Program - czas: 30s, temperatura: 0°C, obroty: 60.
Krok 8. Dodać: rozmaryn: 2 łyżeczki.
Krok 9. Program – czas: 20s, temperatura: 0°C , obroty: -2.
Krok 10. Foremkę do chleba wyłożyć papierem do pieczenia. Masę przelać do przygotowanej foremki.
Krok 11. Piec przez ok. 30-35 minut. Czekamy aż chlebek całkowicie ostygnie.
Krok 12. Smacznego.
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.