Chlebek czosnkowo-rozmarynowy - keto
Czas wykonania: 1 minuta

Składniki:

- migdały: 200g,
- siemie lniane: 30g,
- jajka: 4 szt.
- mleko migdałowe: 100ml,
- czosnek: 3 ząbki,
- oliwa z oliwek: 20g,
- sok z cytryny: 1 łyżka,
- soda oczyszczona: 5g,
- sól himalajska: 5g,
- rozmaryn świeży lub suszony: 2 łyżeczki.



Wartość odżywcza w 100g:

Kalorie: 318kcal
Węglowodany: 10,47g
Białko: 12,46g
Tłuszcze: 26,24g.


Wykonanie:

Krok 1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.

Krok 2. Do naczynia miksującego włożyć: migdały, siemie lniane.

Krok 3. Program - czas: 10s, temperatura: 0°C, obroty: 10.

Krok 4. Zgarnąć składniki na dno naczynia.

Krok 5. Program - czas: 6s, temperatura: 0°C, obroty: 10.

Krok 6. Dodać: czosnek: 3 ząbki, przeciśnięte przez praskę, jajka: 4 szt. mleko migdałowe, oliwa z oliwek, sok z cytryny: 1 łyżka, soda oczyszczona, sól himalajska,.

Krok 7. Program - czas: 30s, temperatura: 0°C, obroty: 60.

Krok 8. Dodać: rozmaryn: 2 łyżeczki.

Krok 9. Program – czas: 20s, temperatura: 0°C , obroty: -2.

Krok 10. Foremkę do chleba wyłożyć papierem do pieczenia. Masę przelać do przygotowanej foremki.

Krok 11. Piec przez ok. 30-35 minut. Czekamy aż chlebek całkowicie ostygnie.

Krok 12. Smacznego.




Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.