Ciasto biszkoptowe z mąki kukurydzianej bezglutenowe
Czas wykonania: 6 minut
Składniki:
- 8szt. jajek
- 320g cukru
- 140g mąki kukurydzianej
- 140g skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka bezglutenowego cukru waniliowego
- 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
Wartość odżywcza w 100g:
- kalorie: 263kcal
- węglowodany: 45,30g
- białko: 9,10g
- tłuszcze: 5,44g
Wykonanie:
Do naczyna miksującego zakładamy mieszadło motylkowe. Następnie do naczynia wlewamy białka z 8 jajek i ubijamy je z programem - czas: 3 minuty, temperatura: 0°C, obroty: 3. Przez otwór w pokrywie wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy. Program - czas: 1 minuta, temperatura: 0°C, obroty: 3. Dodajemy wszystkie żółtka. Program - czas: 30 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 2. Dalej wsypujemy mąkę kukurydzianą, skrobię kukurydzianą i proszek do pieczenia. Całość mieszamy za pomocą łopatki. Program - czas: 40 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 2. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Teraz przekłądamy ciasto do tortownicy o średnicy 24cm, nagrzewamy piekarnik do 180°C. Pieczemy przez około 35 minut do suchego patyczka. Ciasto gotowe, smacznego!
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo Thermo Plus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.
Czas wykonania: 6 minut
Składniki:
- 8szt. jajek
- 320g cukru
- 140g mąki kukurydzianej
- 140g skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka bezglutenowego cukru waniliowego
- 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
Wartość odżywcza w 100g:
- kalorie: 263kcal
- węglowodany: 45,30g
- białko: 9,10g
- tłuszcze: 5,44g
Wykonanie:
Do naczyna miksującego zakładamy mieszadło motylkowe. Następnie do naczynia wlewamy białka z 8 jajek i ubijamy je z programem - czas: 3 minuty, temperatura: 0°C, obroty: 3. Przez otwór w pokrywie wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy. Program - czas: 1 minuta, temperatura: 0°C, obroty: 3. Dodajemy wszystkie żółtka. Program - czas: 30 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 2. Dalej wsypujemy mąkę kukurydzianą, skrobię kukurydzianą i proszek do pieczenia. Całość mieszamy za pomocą łopatki. Program - czas: 40 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 2. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Teraz przekłądamy ciasto do tortownicy o średnicy 24cm, nagrzewamy piekarnik do 180°C. Pieczemy przez około 35 minut do suchego patyczka. Ciasto gotowe, smacznego!
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo Thermo Plus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.