Ciasto dyniowe z orzechami
Czas wykonania: 32 sekundy

Składniki:

- 200g miąższ dyni
- 150g cukier brązowy
- 150g mąka pszenna
- 110g orzechy włoskie
- 60g masło
- 1 jajko
- 1 łyżeczka imbir
- 1 łyżeczka cynamon
- 1 łyżeczka pasta waniliowa
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sól

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 436kcal
- węglowodany: 50,98g
- białko: 8,34g
- tłuszcze: 22,62g

Wykonanie:

Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180°C, a następnie przygotowujemy formę 30x25 natłuszczając ją i posypując bułką tartą. Do naczynia miksującego dodajemy miąższ dyni. Program - czas: 5 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 7. Łopatką zbieramy zawartość na dno naczynia. Dodajemy cynamon, imbir, sól, cukier, pastę, jajko i masło. Program - czas: 12 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 4. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia oraz orzechy. Program - czas: 15 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 4. Przekładamy ciasto do formy i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180°C. Gotowe! Ciasto można polać polewą czekoladową. Smacznego!

Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.