Ciasto marchewkowe z cukrem pudrem
Czas wykonania: 41 sekund

Składniki (4 porcje):

- 300g marchwi (delikatnie podeschniętej i przekrojonej na pół)
- 370g cukru
- 340g mąki
- 210g oleju
- 4 jaja
- 2 łyżeczki cynamonu
- 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100g orzechów (opcjonalnie)

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 371kcal
- węglowodany: 39,29g
- białko: 6,97g
- tłuszcze: 20,18g

Wykonanie:

Do naczynia miksującego wkładamy marchew. Program - czas: 7 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 6,5. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Program - czas: 25 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 3. Zbieramy ze ścianek to co na nich zostało. Program - czas: 30 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 7. Blachę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Ciasto pieczemy w temperaturze 180°C przez około 35-40 minut w zależności od piekarnika. Gotowe! Gdy ciasto wystygnie - posypujemy je cukrem pudrem. Smacznego!

Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.