Składniki na 4 porcję (4 mniejsze pizze/2 duże)
– 2 łyżki oliwy z oliwek,
– 160 g wody,
– 10 g świeżych drożdży,
– 330 g mąki pszennej,
– 1 łyżeczka cukru i szczypta soli,
– składniki do obłożenia pizzy według uznania, u nas sos pomidorowy zrobiony wcześniej w Cobbo, mozzarella, szynka parmeńska, pomidory suszone i rukola.
Wykonanie:
Wszystkie składniki wrzucam do robota Cobbo, odmierzając przy pomocy wbudowanej wagi ilość składników i włączam urządzenie. Robot w 3 minuty wyrobił ciasto, które odłożyłam w ciepłe miejsce na około 50 minut. Następnie uformowałam ciasto na blaszce, wyłożyłam składniki i włożyłam do piekarnika na 15 minut temperatura 200 stopni. Po wyjęciu posypałam świeżą rukolą. Pizza wyszła tak pyszna, że chyba nigdy więcej nie zjemy pizzy na mieście
Link do postu: https://daria-porcelain.pl/2019/05/ciasto-na-wloska-pizze-szybki-przepis-z-cobbo/
Wykonanie wideo: