Składniki na 4 porcję (4 mniejsze pizze/2 duże)

– 2 łyżki oliwy z oliwek,

– 160 g wody,

– 10 g świeżych drożdży,

– 330 g mąki pszennej, 

– 1 łyżeczka cukru i szczypta soli,

– składniki do obłożenia pizzy według uznania, u nas sos pomidorowy zrobiony wcześniej  w Cobbo, mozzarella, szynka parmeńska, pomidory suszone i rukola. 

Wykonanie:

Wszystkie składniki wrzucam do robota Cobbo, odmierzając przy pomocy wbudowanej wagi ilość składników i włączam urządzenie. Robot w 3 minuty wyrobił ciasto, które odłożyłam w ciepłe miejsce na około 50 minut. Następnie uformowałam ciasto na blaszce, wyłożyłam składniki i włożyłam do piekarnika na 15 minut temperatura 200 stopni. Po wyjęciu posypałam świeżą rukolą. Pizza wyszła tak pyszna, że chyba nigdy więcej nie zjemy pizzy na mieście


Link do postu: https://daria-porcelain.pl/2019/05/ciasto-na-wloska-pizze-szybki-przepis-z-cobbo/


Wykonanie wideo: