Ciemna marynata do pieczonego mięsa na ruszcie
Czas wykonania: 20 sekund

Składniki:

- 500ml czerwonego wytrawnego wina
- 80ml oliwy z oliwek
- 20ml soku z cytryny
- 20ml soku z ananasa
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- 1 łyżeczka płynnego miodu
- 1 łyżeczka oregano
- 1/2 łyżeczki pieprzu


Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 172kcal
- węglowodany: 2,56g
- białko: 0,11g
- tłuszcze: 12,67g

Wykonanie:
Do naczynia miksującego wrzucamy wszystkie składniki. Następnie uruchamiamy program - czas: 20 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 5.
Mięso zanurzamy w marynacie na minimum 12 godzin. Smacznego!


Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo Thermo Plus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.