![Chłodnik botwinkowy](/upload/cobbo/blog//cobbo-thermo-plus-przepis-na-chlodnik-botwinkowy_570x342_m33.jpg)
Znowu mamy cieplejsze dni, także polecamy Wam chłodnik botwinkowy.
Składniki:
- 1 pęczek botwinki zblanszowany we wrzątku
- 3 ogórki gruntowe obrane ze skórki
- 1/2 pęczka natki pietruszki i koperku
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 400 gram kefiru lub maślanki
- 50 gram soku z kiszonych buraków
szczypta soli i pieprzu
Wykonanie:
Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki i zmiksować 40 sek/obr 8. Można podawać zmłodymi ziemniaczkami lub plackami ziemniaczanymi.
Smacznego
Składniki:
- 1 pęczek botwinki zblanszowany we wrzątku
- 3 ogórki gruntowe obrane ze skórki
- 1/2 pęczka natki pietruszki i koperku
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 400 gram kefiru lub maślanki
- 50 gram soku z kiszonych buraków
szczypta soli i pieprzu
Wykonanie:
Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki i zmiksować 40 sek/obr 8. Można podawać zmłodymi ziemniaczkami lub plackami ziemniaczanymi.
Smacznego
![](/upload/cobbo/images/2019-09-12.png)