Składniki:
50 gram kaszy gryczanej niepełnej
300 gram bulionu drobiowego
400 gram pokrojonej w kostkę 1cm piersi z indyka
300 gram białego wytrawnego wina
20 gram klarowanego masła
szczypta soli i pieprzu
15 gram posiekanego drobno świeżego tymianku
60 gram przekrojonej na 4 części cebuli
300 gram kurek
1 ząbek czosnku
100 gram pokrojonej na kawałki mozzarelli
50 gram śmietanki 30%
Wykonanie:
Do naczynia miksującego włożyć mozzarellę i rozdrobnić 5sek/obr7. Przełożyć do innego naczynia. Do naczynia włożyć cebulę oraz czosnek i rozdrobnić 5sek/obr10. Łopatką zebrać ze ścianek na dno i dodać masło, tymianek. Podsmażyć 4min/100°C/obr2. Dodać kaszę, bulion, wino i nałożyć przystawkę do gotowania na parze, na której umieścić pokrojonego indyka. Całość gotować 22min/100°C/obr-1. Zdjąć przystawkę, indyka dodać do naczynia oraz śmietankę i zagotować 2min/90°C/obr-1. Dodać mozzarellę i delikatnie wymieszać łopatką.
Smacznego oraz miłego i udanego dnia życzy Team Cobbo
50 gram kaszy gryczanej niepełnej
300 gram bulionu drobiowego
400 gram pokrojonej w kostkę 1cm piersi z indyka
300 gram białego wytrawnego wina
20 gram klarowanego masła
szczypta soli i pieprzu
15 gram posiekanego drobno świeżego tymianku
60 gram przekrojonej na 4 części cebuli
300 gram kurek
1 ząbek czosnku
100 gram pokrojonej na kawałki mozzarelli
50 gram śmietanki 30%
Wykonanie:
Do naczynia miksującego włożyć mozzarellę i rozdrobnić 5sek/obr7. Przełożyć do innego naczynia. Do naczynia włożyć cebulę oraz czosnek i rozdrobnić 5sek/obr10. Łopatką zebrać ze ścianek na dno i dodać masło, tymianek. Podsmażyć 4min/100°C/obr2. Dodać kaszę, bulion, wino i nałożyć przystawkę do gotowania na parze, na której umieścić pokrojonego indyka. Całość gotować 22min/100°C/obr-1. Zdjąć przystawkę, indyka dodać do naczynia oraz śmietankę i zagotować 2min/90°C/obr-1. Dodać mozzarellę i delikatnie wymieszać łopatką.
Smacznego oraz miłego i udanego dnia życzy Team Cobbo