Składniki:

140 gram cielęciny pokrojonej w 2 cm kostkę i przemrożonej godzinę w zamrażalce
400 gram pomidora śliwkowego oczyszczonego z gniazd i pokrojonego na kawałki
30 gram selera naciowego pokrojonego na kawałki
1 ząbek czosnku
50 gram marchewki pokrojonej na kawałki
30 gram oliwy z oliwek
szczypta soli
świeży tymienek
300 gram ugotowanego makaronu penne
80 gram świeżo startego parmezanu.


Wykonanie:

Do naczynia miksującego włożyc cielęcinę i rozdrobnić 13sek/obr5. Przełożyć do innego naczynia i włożyć pomidory, które następnie rozdrobnić 10sek/obr8. Przełożyć do innego naczynia i włożyć do naczynia miksującego seler, czosnek, marchewkę, oliwę i rozdrobnić 4sek/obr5. Zebrać łopatką ze ścianek na dno i całość podsmażyć 4min/100 stopni/obr-1,5.
Dodać cielęcinę oraz tymianek i ponownie podsmażyć 2.10min/100stopni/obr-1,5. Dodać pomidory i dalej podgrzewać 15min/100stopni/obr-1,5. Połączyć z ugotowanym makaronem, posypać startym parmezanem i można podawać.
Smacznego, miłego i udanego dnia życzy Team Cobbo