Składniki:

400 gram Kapusta kiszona - Odsączyć i pokroić
380 gram Kapusta biała - Pokroić w kostkę 3x3
80 gram Cebula - Przekroić na pół
40 gram Korzeń pietruszki - Pokroić na kawałki
50 gram Marchewka - Pokroić na kawałki
40 gram Seler - Pokroić na kawałki
30 gram Smalec
750 gram Bulion wołowy
40 gram Koncentrat pomidorowy
40 gram Śliwka suszona wędzona
20 gram Suszone prawdziwki - Namoczyć w wodzie 6 godz
4 szt Ziarno ziela angielskiego
2 szt Liść laurowy, jałowiec
200 gram Szynka z dzika surowa - Pokroić w kostkę 2x2
200 gram Kiełbasa myśliwska wędzona - Pokroić w półplasterki
150 gram Boczek wędzony - Pokroić w kostkę 1x1
szczypta Sól, pieprz
1/2 łyżeczki Kminek, lubczyk suszony, papryka ostra


Wykonanie:

1. Do naczynia miksującego włożyć połowę białej kapusty i ustawić czas: 00:03 temperatura: 0 °C, prędkość: 4,5
2. Przełożyć do innego naczynia i włożyć drugą połowę kapusty, ustawić czas: 00:03 temperatura: 0 °C, prędkość: 4,5
3. Przełożyć do naczynia z kapustą
4. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, marchewkę, seler, pietruszkę i smalec, ustawić czas: 00:04 temperatura: 0 °C, prędkość: 5
5. Ustawić czas: 06:00 temperatura: 100 °C, prędkość: -1
6. Dodać kapustę kiszoną, bulion, koncentrat pomidorowy, śliwki, grzyby, ziele, liść i jałowiec
7. Na przystawce do gotowania na parze umieścić mięso, kiełbasę i boczek
8. Nałożyć przystawkę na urządzenie i ustawić czas: 30:00 temperatura: 120 °C, prędkość: -1,5
9. Dodać biała kapustę oraz przyprawy i nałożyć ponownie przystawkę, ustawić czas: 28:00 temperatura: 90 °C, prędkość: -1
10. Połączyć zawartość przystawki oraz naczynia i można podawać. Smacznego