Do przygotowania chlebka bananowego potrzebujemy:

- 4 banany,
- 3 jajka,
- 100 gram mąki (użyłam 50 gram mąki kukurydzianej i 50 gram mąki owsianej),
- 25 gram kakao,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:

Wszystkie składniki (zostawiam pół banana do dekoracji) umieszczam w naczyniu miksującym robota kuchennego Cobbo, ustawiam obroty 3/ czas 4 minuty. Jednolitą masę przelewam do ówcześnie wysmarowanej masłem keksówki, na wierzch układam przekrojone w poprzek pół banana. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni. 

Autor: https://daria-porcelain.pl/2019/06/chlebek-bananowy-w-wersji-fit/?fbclid=IwAR1fyuFUHRZ_kUtVe1ZZxxpZMJedfVkeMbKxOKqTfFuvBOBDKZFSbuLlOOw