• Czas gotowania: 10 minut
  • Poziom trudności: standard
  • Liczba porcji: 4

 

Składniki 

  • Gorzka czekolada o zawartości minimum 70% kakao pokrojona na kawałki (80 g)
  • Daktyle suszone bez pestek przekrojone na pół (4-6 sztuk)
  • Borówki świeże (100 g)
  • Kostki lodu (100 g)
  • Woda kokosowa (500 g)
  • Woda mineralna niegazowana (400-500 g)
  • Siemię lniane złote (1 łyżka)
  • Ekstrakt z wanilii naturalny (1 łyżeczka)
  • Cynamon mielony (1 łyżeczka)
  • Chili mielone (3 szczypty)

 

Wartości odżywcze na 100 g

  • Kalorie: 61 kcal
  • Węglowodany: 8 g
  • Białko: 1 g
  • Tłuszcz: 3 g

 

Wykonanie

  1. Do naczynia miksującego włóż czekoladę, daktyle, borówki i kostki lodu. Rozdrobnij.
  2. Program: czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 6.
  3. Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia.
  4. Dodaj wodę kokosową, wodę mineralną niegazowaną, siemię lniane, ekstrakt z wanilii, cynamon i chili. Zmiksuj.
  5. Program: czas 1 minuta, temperatura 0°C, obroty 10.
  6. Czekoladowy koktajl smakuje najlepiej podany bezpośrednio po przygotowaniu.
  7. Gotowe, smacznego!

 

Przepis na koktajl czekoladowy jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 

Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.