
- Czas gotowania: 10 minut
- Poziom trudności: standard
- Liczba porcji: 4
Składniki
- Gorzka czekolada o zawartości minimum 70% kakao pokrojona na kawałki (80 g)
- Daktyle suszone bez pestek przekrojone na pół (4-6 sztuk)
- Borówki świeże (100 g)
- Kostki lodu (100 g)
- Woda kokosowa (500 g)
- Woda mineralna niegazowana (400-500 g)
- Siemię lniane złote (1 łyżka)
- Ekstrakt z wanilii naturalny (1 łyżeczka)
- Cynamon mielony (1 łyżeczka)
- Chili mielone (3 szczypty)
Wartości odżywcze na 100 g
- Kalorie: 61 kcal
- Węglowodany: 8 g
- Białko: 1 g
- Tłuszcz: 3 g
Wykonanie
- Do naczynia miksującego włóż czekoladę, daktyle, borówki i kostki lodu. Rozdrobnij.
- Program: czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 6.
- Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia.
- Dodaj wodę kokosową, wodę mineralną niegazowaną, siemię lniane, ekstrakt z wanilii, cynamon i chili. Zmiksuj.
- Program: czas 1 minuta, temperatura 0°C, obroty 10.
- Czekoladowy koktajl smakuje najlepiej podany bezpośrednio po przygotowaniu.
- Gotowe, smacznego!
Przepis na koktajl czekoladowy jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.