Czekoladowy krem waniliowo-pomarańczowy z chili
Czas wykonania: 7 minut i 20 sekund

Składniki:

- 1000ml mleko 3,2%
- 2 jajka
- 150g cukier trzcinowy
- 100g mąka pszenna
- 50g kakao
- 30g starta skórka pomarańczy
- 2 żółtka jajka
- 1 przecięta laska wanilii z wydrążonym środkiem
- szczypta płatków chili

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 147kcal
- węglowodany: 21,83g
- białko: 4,87g
- tłuszcze: 4,87g

Wykonanie:

Do naczynia miksującego wkładamy wszystkie składniki
Program - czas: 7 minut i 20 sekund, temperatura: 90°C, obroty: 5.
Gotowe, masę wlewamy do miseczek i studzimy. Dekorujemy bitą śmietaną iowocami. Smacznego!

Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.