• Czas gotowania: 2 minuty
  • Poziom trudności: standard
  • Liczba porcji: 4

 

Składniki

  • Liście bazylii świeże (12 sztuk)
  • Twaróg półtłusty pokrojony na kawałki (240 g)
  • Śmietana 12% (80 g)
  • Sok z cytryny świeżo wyciśnięty (5 g)
  • Sól (pół łyżeczki)
  • Pieprz czarny mielony (pół łyżeczki)

 

Wartości odżywcze na 100 g

  • Kalorie: 139 kcal
  • Węglowodany: 2,3 g
  • Białko: 13,6 g
  • Tłuszcz: 9,4 g

 

Wykonanie

  1. Do czystego i suchego naczynia włóż bazylię. Rozdrobnij.
  2. Program: czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 8.
  3. Bazylię zgarnij łopatką na dno naczynia.
  4. Dodaj twaróg, śmietanę, sok z cytryny, sól i pieprz. Wymieszaj.
  5. Program: czas 15 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
  6. Możesz podawać. Smacznego!

 

Przepis na dip bazyliowy jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 

Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.