
- Czas gotowania: 2 minuty
- Poziom trudności: standard
- Liczba porcji: 4
Składniki
- Liście bazylii świeże (12 sztuk)
- Twaróg półtłusty pokrojony na kawałki (240 g)
- Śmietana 12% (80 g)
- Sok z cytryny świeżo wyciśnięty (5 g)
- Sól (pół łyżeczki)
- Pieprz czarny mielony (pół łyżeczki)
Wartości odżywcze na 100 g
- Kalorie: 139 kcal
- Węglowodany: 2,3 g
- Białko: 13,6 g
- Tłuszcz: 9,4 g
Wykonanie
- Do czystego i suchego naczynia włóż bazylię. Rozdrobnij.
- Program: czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 8.
- Bazylię zgarnij łopatką na dno naczynia.
- Dodaj twaróg, śmietanę, sok z cytryny, sól i pieprz. Wymieszaj.
- Program: czas 15 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
- Możesz podawać. Smacznego!
Przepis na dip bazyliowy jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.