• Czas gotowania: 30 minut
  • Poziom trudności: standard


Składniki

  • Kolendra świeża (5 g)
  • Zielona papryczka chili świeża (1 sztuka)
  • Imbir świeży korzeń (5 g)
  • Czosnek (2 ząbki)
  • Liście limonki suszone (3 sztuki)
  • Filet z dorsza bez skóry (400 g)
  • Jajko (1 sztuka)
  • Pasta z trawy cytrynowej (1 łyżeczka)
  • Cukier trzcinowy (1 łyżeczka)
  • Pasta curry czerwona (60 g)
  • Sos rybny (10 g)
  • Mąka ryżowa (40 g)
  • Szczypiorek posiekany (2 szczypty)
  • Fasolka zielona szparagowa świeża (10 sztuk pokrojona)
  • Olej (do smażenia)
  • Limonki (2 sztuki pokrojone w ćwiartki do skropienia)
  • Słodki sos chili


Wartości odżywcze na 100 g

  • Kalorie: 118 kcal
  • Węglowodany: 10,7 g
  • Białko: 11,6 g
  • Tłuszcz: 3,1 g


Wykonanie

  1. Do czystego i suchego naczynia miksującego włóż kolendrę, chili, imbir, czosnek i liście limonki. Rozdrobnij.
  2. Program: czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 8.
  3. Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia.
  4. Dodaj rybę, jajko, trawę cytrynową, cukier, pastę curry i sos rybny. Rozdrobnij.
  5. Program: czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 8.
  6. Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia.
  7. Dodaj mąkę ryżową, posiekany szczypio i fasolkę szparagową. Wymieszaj.
  8. Program: czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
  9. Przełóż do innego naczynia. Z powstałej masy nabieraj łyżką porcję i zwilżonymi wodą dłońmi formuj małe kotlety o grubości 1 cm.
  10. Na patelni rozgrzej olej. Kotlety smaż 3 minuty z każdej strony.
  11. Kotlety podawaj z limonką do skropienia i słodkim sosem chili.
  12. Smacznego.


Przepis na dorsza po tajsku jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.



Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.