• Czas gotowania: 10 minut
  • Poziom trudności: standard
  • Liczba porcji: 2

 

Składniki

  • Kostki lodu (6-8 sztuk)
  • Pomarańcza ekologiczna do dekoracji (2 kawałki)
  • Sok pomarańczowy dobrej jakości (300 g)
  • Sok z cytryny świeżo wyciśnięty (20-30 g)
  • Kiwi pokrojone na kawałki (160 g)
  • Wódka schłodzona (80 g)
  • Likier typu Blue Curacao (40 g)
  • Syrop cukrowy (50 g)

 

Wartości odżywcze na 100 g

  • Kalorie: 58,4 kcal
  • Węglowodany: 12,7 g
  • Białko: 0,7 g
  • Tłuszcz: 0,2 g

 

Wykonanie

  1. Do 2 wysokich szklanek o pojemności 300 ml włóż po 4 kostki lodu. Brzeg każdej szklanki udekoruj kawałkami świeżej pomarańczy. Odstaw.
  2. Do naczynia miksującego wlej sok pomarańczowy i wyciśnięty sok z cytryny. Wymieszaj.
  3. Program: czas 15 sekund, temperatura 0°C, obroty 2.
  4. Przelej do szklanek z lodem. Odstaw.
  5. Do naczynia miksującego włóż kiwi, dodaj wódkę, likier i syrop cukrowy. Zmiksuj.
  6. Program: czas 25 sekund, temperatura 0°C, obroty 10.
  7. Przelej stopniowo po wypukłej części łyżki opartej o brzeg szklanek, aby utworzyć dwie warstwy.
  8. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
  9. Smacznego!

 

Przepis na drinka warstwowego jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 

Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.