
- Czas gotowania: 10 minut
- Poziom trudności: standard
- Liczba porcji: 2
Składniki
- Kostki lodu (6-8 sztuk)
- Pomarańcza ekologiczna do dekoracji (2 kawałki)
- Sok pomarańczowy dobrej jakości (300 g)
- Sok z cytryny świeżo wyciśnięty (20-30 g)
- Kiwi pokrojone na kawałki (160 g)
- Wódka schłodzona (80 g)
- Likier typu Blue Curacao (40 g)
- Syrop cukrowy (50 g)
Wartości odżywcze na 100 g
- Kalorie: 58,4 kcal
- Węglowodany: 12,7 g
- Białko: 0,7 g
- Tłuszcz: 0,2 g
Wykonanie
- Do 2 wysokich szklanek o pojemności 300 ml włóż po 4 kostki lodu. Brzeg każdej szklanki udekoruj kawałkami świeżej pomarańczy. Odstaw.
- Do naczynia miksującego wlej sok pomarańczowy i wyciśnięty sok z cytryny. Wymieszaj.
- Program: czas 15 sekund, temperatura 0°C, obroty 2.
- Przelej do szklanek z lodem. Odstaw.
- Do naczynia miksującego włóż kiwi, dodaj wódkę, likier i syrop cukrowy. Zmiksuj.
- Program: czas 25 sekund, temperatura 0°C, obroty 10.
- Przelej stopniowo po wypukłej części łyżki opartej o brzeg szklanek, aby utworzyć dwie warstwy.
- Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
- Smacznego!
Przepis na drinka warstwowego jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.