Drożdżowe pieczone pierożki
Czas wykonania: 2 minuty
Składniki:
- 500g mąki
- 3/4 szklanki mleka
- 1 kostka margaryny
- 5g drożdży
- 1 żółtko
- 2 łyżki cukru
- szczypta soli
- dżem (jako nadzienie)
Wartość odżywcza w 100g:
- kalorie: 327kcal
- węglowodany: 34,33g
- białko: 6,71g
- tłuszcze: 17,29g
Wykonanie:
Krok 1. Do naczynia miksującego dodajemy mąkę, margarynę, drożdże, żółtka, mleko, cukier, sól.
Krok 2. Program - czas: 2 minuty, temperatura: 0°C, obroty: wyrabianie ciasta.
Krok 3. Gotowe ciasto należy rozwałkować na stolnicy tak jak ciasto na pierogi. Następnie wycinamy krążki i nakładamy dżem formujemy jak pierogi.
Krok 4. Gotowe pierożki pieczemy ok. 20 min.
Krok 5. Smacznego. Aby uzyskać pierożki na słono można jako farsz użyć np. podsmażone pieczarki.
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.
Czas wykonania: 2 minuty
Składniki:
- 500g mąki
- 3/4 szklanki mleka
- 1 kostka margaryny
- 5g drożdży
- 1 żółtko
- 2 łyżki cukru
- szczypta soli
- dżem (jako nadzienie)
Wartość odżywcza w 100g:
- kalorie: 327kcal
- węglowodany: 34,33g
- białko: 6,71g
- tłuszcze: 17,29g
Wykonanie:
Krok 1. Do naczynia miksującego dodajemy mąkę, margarynę, drożdże, żółtka, mleko, cukier, sól.
Krok 2. Program - czas: 2 minuty, temperatura: 0°C, obroty: wyrabianie ciasta.
Krok 3. Gotowe ciasto należy rozwałkować na stolnicy tak jak ciasto na pierogi. Następnie wycinamy krążki i nakładamy dżem formujemy jak pierogi.
Krok 4. Gotowe pierożki pieczemy ok. 20 min.
Krok 5. Smacznego. Aby uzyskać pierożki na słono można jako farsz użyć np. podsmażone pieczarki.
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.