
- Czas gotowania: 25 minut
- Poziom trudności: standard
- Liczba porcji: 2
Składniki
- Dynia obrana bez gniazd nasiennych i pokrojona na kawałki (120 g)
- Płatki owsiane górskie (50 g)
- Mleko (200 g)
- Woda (100 g)
- Erytrytol (15 g lub ksylitol 15 g)
- Cynamon mielony (pół łyżeczki plus dodatkowa ilość do oprószenia)
- Imbir suszony mielony (pół łyżeczki)
- Gałka muszkatołowa mielona (1 szczypta)
- Ekstrakt z wanilii naturalny (pół łyżeczki)
- Orzechy włoskie łuskane (15 g)
- Żurawina suszona (10 g)
- Owoce świeże np. gruszka, jabłko bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki do podania
Wartości odżywcze na 100 g
- Kalorie: 88 kcal
- Węglowodany: 13 g
- Białko: 3,2 g
- Tłuszcz: 3,1 g
Wykonanie
- Do naczynia miksującego włóż dynię. Rozdrobnij.
- Program: czas 15 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
- Dynię zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia. Rozdrobnij.
- Program: czas 10 sekund temperatura 0°C obroty 6.
- Dynię zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia. Rozdrobnij kolejny raz.
- Program: czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 6.
- Dodaj płatki owsiane, mleko, wodę, erytrytol, cynamon, imbir, gałkę muszkatołową i ekstrakt z wanilii. Gotuj.
- Program: czas 13 minut, temperatura 95°C, obroty 2.
- Przełóż do miseczki.
- Na pokrywie naczynia miksującego postaw miseczkę z owsianką, odważyć do niej orzechy i żurawinę. Dodaj posiekane orzechy i żurawinę.
- Dyniową owsiankę podawaj bezpośrednio po przygotowaniu oprószoną cynamonem z dodatkiem ulubionych świeżych owoców.
- Smacznego!
Przepis na dyniową owsiankę jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.