• Czas gotowania: 20 minut
  • Poziom trudności: standard
  • Liczba porcji: 4

 

Składniki

  • Korzeń imbiru świeżego obranego (10 g)
  • Czosnek (2 ząbki)
  • Papryczka chili świeża bez gniazd nasiennych (5 g)
  • Cebula pokrojona w ćwiartki (50 g)
  • Oliwa z oliwek (2 łyżki)
  • Dynia obrana bez gniazd nasiennych pokrojona na kawałki (750 g)
  • Kostka bulionu warzywnego (1 sztuka)
  • Woda (500 g)
  • Mleczko kokosowe (380 g)
  • Pieprz czarny mielony do smaku
  • Sól do smaku

 

Wartości odżywcze na 100 g

  • Kalorie: 70 kcal
  • Węglowodany: 3,9 g
  • Białko: 1 g
  • Tłuszcz: 5,7 g

 

Wykonanie

  1. Do naczynia miksującego włóż imbir, czosnek, chili, cebulę. Rozdrobnij.
  2. Program: czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 6.
  3. Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia.
  4. Dodaj oliwę. Duś.
  5. Program: czas 3 minuty, temperatura 120°C, obroty 2.
  6. Dodaj dynię. Rozdrobnij.
  7. Program: czas 15 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
  8. Duś.
  9. Program: czas 5 minut, temperatura 120°C, obroty 2.
  10. Dodaj kostkę bulionu warzywnego i wodę. Gotuj.
  11. Program: czas 15 minut, temperatura 100°C, obroty 2.
  12. W następnym kroku zwiększaj obroty 5-9.
  13. Program: czas 25 sekund, temperatura 0°C obroty 8.
  14. Dodaj mleczko kokosowe. Wymieszaj.
  15. Program: czas 25 sekund, temperatura 0°C, obroty 4.
  16. Dopraw pieprzem i solą.
  17. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
  18. Smacznego!

 

Przepis na dyniową zupę pikantną jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 

Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.