
- Czas gotowania: 20 minut
- Poziom trudności: standard
- Liczba porcji: 4
Składniki
- Korzeń imbiru świeżego obranego (10 g)
- Czosnek (2 ząbki)
- Papryczka chili świeża bez gniazd nasiennych (5 g)
- Cebula pokrojona w ćwiartki (50 g)
- Oliwa z oliwek (2 łyżki)
- Dynia obrana bez gniazd nasiennych pokrojona na kawałki (750 g)
- Kostka bulionu warzywnego (1 sztuka)
- Woda (500 g)
- Mleczko kokosowe (380 g)
- Pieprz czarny mielony do smaku
- Sól do smaku
Wartości odżywcze na 100 g
- Kalorie: 70 kcal
- Węglowodany: 3,9 g
- Białko: 1 g
- Tłuszcz: 5,7 g
Wykonanie
- Do naczynia miksującego włóż imbir, czosnek, chili, cebulę. Rozdrobnij.
- Program: czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 6.
- Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia.
- Dodaj oliwę. Duś.
- Program: czas 3 minuty, temperatura 120°C, obroty 2.
- Dodaj dynię. Rozdrobnij.
- Program: czas 15 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
- Duś.
- Program: czas 5 minut, temperatura 120°C, obroty 2.
- Dodaj kostkę bulionu warzywnego i wodę. Gotuj.
- Program: czas 15 minut, temperatura 100°C, obroty 2.
- W następnym kroku zwiększaj obroty 5-9.
- Program: czas 25 sekund, temperatura 0°C obroty 8.
- Dodaj mleczko kokosowe. Wymieszaj.
- Program: czas 25 sekund, temperatura 0°C, obroty 4.
- Dopraw pieprzem i solą.
- Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
- Smacznego!
Przepis na dyniową zupę pikantną jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.