
- Czas gotowania: 15 minut
- Poziom trudności: standard
Składniki
- Czereśnie wydrylowane (1 kg)
- Cukier (330 g)
- Dżemfix 2:1
- Cytryna (1 sztuka)
Wartości odżywcze na 100 g
- Kalorie: 135 kcal
- Węglowodany: 33,9 g
- Białko: 0,38 g
- Tłuszcz: 0,14 g
Wykonanie
- Wyciśnij sok z cytryny.
- Przygotuj słoiczki z nakrętkami.
- Do naczynia miksującego włóż 1 kg czereśni wydrylowanych i przekrojonych na pół.
- Zamknij pokrywę naczynia z zamkniętą zaślepką. Posiekaj.
- Program: czas 20 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
- Otwórz pokrywę naczynia i wlej sok wyciśnięty z 1 cytryny.
- Zamknij pokrywę naczynia z zamkniętą zaślepką. Posiekaj.
- Program: czas 10 minut, temperatura 100°C, obroty 2.
- Otwórz pokrywę naczynia, dodaj dżemfix i cukier. Gotuj.
- Program: czas 3 minuty, temperatura 100°C, obroty 2.
- Otwórz pokrywę naczynia, przemieszaj dżem łopatką, aby zniknęła piana, następnie przelej do słoików.
- Słoiki postaw do góry dnem i przykryj ściereczką, aby się zawekowały.
- Smacznego!
Przepis na dżem z czereśni jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.