
- Czas gotowania: 20 minut
- Poziom trudności: standard
Składniki
- Cytryny (150 g obrane bez białych błonek, pokrojone na kawałki, bez pestek)
- Jabłka (500 g pokrojone w ćwiartki bez gniazd nasiennych)
- Dynia (500 g obrana, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki)
- Mango (300 g dojrzałe, pokrojone na kawałki)
- Cukier (150 g)
Wartości odżywcze na 100 g
- Kalorie: 76 kcal
- Węglowodany: 19,4 g
- Białko: 0,6 g
- Tłuszcz: 0,1 g
Wykonanie
- Do naczynia miksującego włóż cytryny i jabłka. Rozdrobnij.
- Program: czas 15 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
- Przełóż do innego naczynia. Odstaw.
- Do naczynia miksującego włóż dynię i mango. Rozdrobnij.
- Program: czas 15 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
- Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodaj rozdrobnione jabłka z cytrynami. Gotuj.
- Program: czas 30 minut, temperatura 100°C, obroty 3.
- Dodaj cukier. Gotuj.
- Program: czas 20 minut, temperatura 98°C, obroty 3.
- Zawartość naczynia miksującego przelej do suchych, wyparzonych słoików i natychmiast zakręć.
- Słoiki obróć dnem do góry i pozostaw na 10 minut.
- Słoiki z dżemem z dyni, jabłka i mango przechowuj w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.
- Dżem z dyni z jabłkiem i mango możesz podawać jako dodatek np. do naleśników, gofrów, deserów, placuszków lub jako smarowidło do kanapek.
- Smacznego!
Przepis na dżem z dyni z jabłkiem i mango jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.