• Czas gotowania: 20 minut
  • Poziom trudności: standard

 

Składniki

  • Cytryny (150 g obrane bez białych błonek, pokrojone na kawałki, bez pestek)
  • Jabłka (500 g pokrojone w ćwiartki bez gniazd nasiennych)
  • Dynia (500 g obrana, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki)
  • Mango (300 g dojrzałe, pokrojone na kawałki)
  • Cukier (150 g)

 

Wartości odżywcze na 100 g

  • Kalorie: 76 kcal
  • Węglowodany: 19,4 g
  • Białko: 0,6 g
  • Tłuszcz: 0,1 g

 

Wykonanie

  1. Do naczynia miksującego włóż cytryny i jabłka. Rozdrobnij.
  2. Program: czas 15 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
  3. Przełóż do innego naczynia. Odstaw.
  4. Do naczynia miksującego włóż dynię i mango. Rozdrobnij.
  5. Program: czas 15 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
  6. Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  7. Dodaj rozdrobnione jabłka z cytrynami. Gotuj.
  8. Program: czas 30 minut, temperatura 100°C, obroty 3.
  9. Dodaj cukier. Gotuj.
  10. Program: czas 20 minut, temperatura 98°C, obroty 3.
  11. Zawartość naczynia miksującego przelej do suchych, wyparzonych słoików i natychmiast zakręć.
  12. Słoiki obróć dnem do góry i pozostaw na 10 minut.
  13. Słoiki z dżemem z dyni, jabłka i mango przechowuj w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.
  14. Dżem z dyni z jabłkiem i mango możesz podawać jako dodatek np. do naleśników, gofrów, deserów, placuszków lub jako smarowidło do kanapek.
  15. Smacznego!

 

Przepis na dżem z dyni z jabłkiem i mango jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 

Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.