- Czas przygotowania: 6 minut
Wartość odżywcza na 100 g
- Kalorie: 165 kcal
- Węglowodany: 15,4 g
- Białko: 11,3 g
- Tłuszcze: 6,7 g
Składniki
- mięso z rosołu bez kości (pokrojone na 2 cm kawałki): 500 g
- gotowane warzywa z rosołu (pokrojone na 2 cm kawałki): 200 g
- cebula (obrana, pokrojona na 4 części): 150 g
- olej (plus dodatkowa ilość do smażenia): 40 g
- sól: 2 łyżeczki (ilość zależy od słoności mięsa rosołowego)
- pieprz: ½ łyżeczki
- majeranek: 2 łyżeczki
- czosnek granulowany: 1 łyżeczka
Kroki przygotowania:
Krok 1: Do naczynia miksującego włóż mięso z rosołu (500 g).
Krok 2: Program – czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 10.
Krok 3: Przełóż zmiksowane mięso do innego naczynia.
Krok 4: Do naczynia miksującego włóż cebulę (150 g).
Krok 5: Program – czas 15 sekund, temperatura 0°C, obroty 6.
Krok 6: Zgarnij cebulę ze ścianek naczynia, wlej olej (40 g).
Krok 7: Program – czas 5 minut, temperatura 100°C, obroty 2.
Krok 8: Dodaj gotowane warzywa z rosołu (200 g).
Krok 9: Program – czas 20 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
Krok 10: Dodaj wcześniej zmiksowane mięso, sól (2 łyżeczki), pieprz (½ łyżeczki), majeranek (2 łyżeczki) i czosnek granulowany (1 łyżeczkę).
Krok 11: Program – czas 35 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
Krok 12: Farsz wykładaj na naleśniki i zwijaj krokiety.
Krok 13: Smacznego.
Przepis na farsz do krokietów z mięsa z rosołu jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.