Farsz warzywny do naleśników, pierogów... szefa kuchni
Czas wykonania: 12 minut

Składniki (4 porcje):

- ser żółty cheddar 200g
- cebula 60g
- 1 ząbek czosnku
- oliwa z oliwek 30g
- marchew 80g
- papryka czerwona 60g
- papryka zielona 60g
- cukinia 200g
- kukurydza z puszki 50g
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej wędzonej
- szczypta chili
- szczypta oregano
- szczypta pieprzu
- szczypta soli

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 146 kcal
- węglowodany: 4,53g
- białko: 7,58g
- tłuszcze: 11,23g

Wykonanie:
Do naczynia miksującego włożyć 200g pokrojonego na mniejsze kawałki sera cheddar (5sek/0st/8obr),
a następnie przełożyć do innego naczynia. Do naczynia miksującego włożyć 60g rozpołowionej
cebuli oraz 1 ząbek czosnku (5sek/0st/10obr). Pozostałości ze ścianek zebrać łopatką na dno naczynia.
Dodać 30g oliwy z oliwek (2min 20sek/100st/2obr), a następnie w większych kawałkach resztę warzyw: paprykę
czerwoną, zieloną oraz cukinię (5sek/0st/5obr). Następnie dodać kukurydzę oraz wszystkie niezbędne przyprawy
do smaku (9min/90st/1 obrót wsteczny) Nadziewać naleśniki, bądź pierogi farszem, posypać serem, następnie zapiekać.
Gotowe, smacznego!

Przepis jest dostępny we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo Thermo Plus TP6).