• Czas gotowania: 10 minut
  • Poziom trudności: standard
  • Liczba porcji: 4

 

Składniki

  • Olej (10 g)
  • Kiełbasa pokrojona w 0,5 cm plastry (300 g)
  • Przecier pomidorowy typu passata (400-500 g)
  • Biała fasola z puszki (550 g)
  • Liście laurowe suszone (3 sztuki)
  • Ziele angielskie ziarna (3 sztuki)
  • Majeranek suszony (1 łyżeczka)
  • Cząber suszony (1 łyżeczka)
  • Papryka słodka mielona (pół łyżeczki)
  • Czosnek granulowany (pół łyżeczki)
  • Kminek mielony (pół łyżeczki)
  • Sól (pół łyżeczki)
  • Pieprz czarny mielony (pół łyżeczki)

 

Wartości odżywcze na 100 g

  • Kalorie: 108 kcal
  • Węglowodany: 6,8 g
  • Białko: 5,6 g
  • Tłuszcz: 6,4 g

 

Wykonanie

  1. Do naczynia miksującego wlej olej, dodaj kiełbasę. Zarumień.
  2. Program: czas 10 sekund, temperatura 70°C, obroty 2.
  3. Dodaj przecier pomidorowy, fasolę, liście laurowe, ziele angielskie, majeranek, cząber, paprykę, czosnek, kminek, sól i pieprz. Gotuj.
  4. Program: czas 15 minut, temperatura 100°C, obroty 2.
  5. Podawaj na ciepło z dodatkiem pieczywa.
  6. Smacznego!

 

Przepis na fasolkę po bretońsku jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 

Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.