
- Czas gotowania: 10 minut
- Poziom trudności: standard
- Liczba porcji: 4
Składniki
- Olej (10 g)
- Kiełbasa pokrojona w 0,5 cm plastry (300 g)
- Przecier pomidorowy typu passata (400-500 g)
- Biała fasola z puszki (550 g)
- Liście laurowe suszone (3 sztuki)
- Ziele angielskie ziarna (3 sztuki)
- Majeranek suszony (1 łyżeczka)
- Cząber suszony (1 łyżeczka)
- Papryka słodka mielona (pół łyżeczki)
- Czosnek granulowany (pół łyżeczki)
- Kminek mielony (pół łyżeczki)
- Sól (pół łyżeczki)
- Pieprz czarny mielony (pół łyżeczki)
Wartości odżywcze na 100 g
- Kalorie: 108 kcal
- Węglowodany: 6,8 g
- Białko: 5,6 g
- Tłuszcz: 6,4 g
Wykonanie
- Do naczynia miksującego wlej olej, dodaj kiełbasę. Zarumień.
- Program: czas 10 sekund, temperatura 70°C, obroty 2.
- Dodaj przecier pomidorowy, fasolę, liście laurowe, ziele angielskie, majeranek, cząber, paprykę, czosnek, kminek, sól i pieprz. Gotuj.
- Program: czas 15 minut, temperatura 100°C, obroty 2.
- Podawaj na ciepło z dodatkiem pieczywa.
- Smacznego!
Przepis na fasolkę po bretońsku jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.