
- Czas gotowania: 30 minut
- Poziom trudności: standard
- Liczba porcji: 2
Składniki
- Cukinia (80 g)
- Cebula (30 g)
- Czosnek (1 ząbek)
- Oliwa z oliwek (10 g)
- Pomidory z puszki krojone (200 g)
- Woda (150 g)
- Zioła prowansalskie suszone (pół łyżeczki)
- Sól (pół łyżeczki)
- Pieprz czarny mielony (pół łyżeczki)
- Fasolka zielona szparagowa świeża (200 g)
Wartości odżywcze na 100 g
- Kalorie: 33 kcal
- Węglowodany: 4,3 g
- Białko: 1,1 g
- Tłuszcz: 1,6 g
Wykonanie
- Do naczynia miksującego włóż cukinię, cebulę, czosnek. Dodaj oliwę. Rozdrobnij.
- Program: czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
- Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia. Duś.
- Program: czas 5 minut, temperatura 120°C, obroty 2.
- Dodaj pomidory, wodę, zioła prowansalskie, sól i pieprz.
- Włóż koszyczek, odważ do niego fasolkę. Gotuj na parze.
- Program: czas 20 minut, temperatura 120°C, obroty 2.
- Fasolkę szparagową z sosem możesz podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
- Smacznego!
Przepis na fasolkę z sosem pomidorowym jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.