• Czas gotowania: 30 minut
  • Poziom trudności: standard
  • Liczba porcji: 2

 

Składniki

  • Cukinia (80 g)
  • Cebula (30 g)
  • Czosnek (1 ząbek)
  • Oliwa z oliwek (10 g)
  • Pomidory z puszki krojone (200 g)
  • Woda (150 g)
  • Zioła prowansalskie suszone (pół łyżeczki)
  • Sól (pół łyżeczki)
  • Pieprz czarny mielony (pół łyżeczki)
  • Fasolka zielona szparagowa świeża (200 g)

 

Wartości odżywcze na 100 g

  • Kalorie: 33 kcal
  • Węglowodany: 4,3 g
  • Białko: 1,1 g
  • Tłuszcz: 1,6 g

 

Wykonanie

  1. Do naczynia miksującego włóż cukinię, cebulę, czosnek. Dodaj oliwę. Rozdrobnij.
  2. Program: czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
  3. Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia. Duś.
  4. Program: czas 5 minut, temperatura 120°C, obroty 2.
  5. Dodaj pomidory, wodę, zioła prowansalskie, sól i pieprz.
  6. Włóż koszyczek, odważ do niego fasolkę. Gotuj na parze.
  7. Program: czas 20 minut, temperatura 120°C, obroty 2.
  8. Fasolkę szparagową z sosem możesz podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
  9. Smacznego!

 

Przepis na fasolkę z sosem pomidorowym jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 

Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.