Faszerowane pieczarki na grilla
Czas wykonania: 1 minuta

Składniki:
-pieczarki: 20 dużych szt. dużych, 
-czerwona cebula: 110g, pokrojona w ćwiarki, 
-parmezan: 100g, pokrojony na kawałki, 
-papryczka chili: 25g, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki, 
-czosnek: 3 ząbki, 
-natka pietruszki: 25g, 
-serek kremowy: 150g, 
-ser cheddar: 220g, 
-pieprz czarny mielony: do smaku, 
-papryka słodka mielona: do smaku


Wartość odżywcza w 100g:

Kalorie: 188kcal 
Węglowodany: 4,13g 
Białko: 12,19g 
Tłuszcze: 14,05g

Wykonanie:

Krok 1. Do maczynia miksującego wkładamy parmezan pokrojony na kawałki.

Krok 2. Program - czas: 10 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 10.

Krok 3. Rozdrobniony parmezan przekładamy do innego naczynia.

Krok 4. Pieczarki oczyszczamy i oddzielamy nóżki.

Krok 5. Do naczynia miksującego wrzucamy wcześniej oddzielone nóżki pieczarek, chili pokrojone na kawałki, czosnek, cebulę czerwoną pokrojoną w ćwiartki i natkę pietruszki.

Krok 6. Program - czas: 7 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 6.

Krok 7. Składniki za pomocą łopatki zgarniamy na dno naczynia.

Krok 8. Dodajemy wcześniej rozdrobniony parmezan, serek kremowy, ser cheddar, pieprz czarny mielony, paprykę słodką mieloną.

Krok 9. Program - czas: 6sekund, temperatura: 0°C, obroty: 6.

Krok 10. Powstałą masą wypełniamy pieczarki oraz posypujemy resztą rozdrobnionego parmezanu.

Krok 11. Nadziane pieczarki grillujemy na rozgrzanym ruszcie ok 15 minut, tak aby pieczarki uzyskały złotobrązowy kolor, a ser się roztopił.

Krok 12. Gotowe, smacznego!



Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.