Faszerowane pieczarki na grilla
Czas wykonania: 1 minuta
Składniki:
-pieczarki: 20 dużych szt. dużych,
-czerwona cebula: 110g, pokrojona w ćwiarki,
-parmezan: 100g, pokrojony na kawałki,
-papryczka chili: 25g, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki,
-czosnek: 3 ząbki,
-natka pietruszki: 25g,
-serek kremowy: 150g,
-ser cheddar: 220g,
-pieprz czarny mielony: do smaku,
-papryka słodka mielona: do smaku
Wartość odżywcza w 100g:
Kalorie: 188kcal
Węglowodany: 4,13g
Białko: 12,19g
Tłuszcze: 14,05g
Wykonanie:
Krok 1. Do maczynia miksującego wkładamy parmezan pokrojony na kawałki.
Krok 2. Program - czas: 10 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 10.
Krok 3. Rozdrobniony parmezan przekładamy do innego naczynia.
Krok 4. Pieczarki oczyszczamy i oddzielamy nóżki.
Krok 5. Do naczynia miksującego wrzucamy wcześniej oddzielone nóżki pieczarek, chili pokrojone na kawałki, czosnek, cebulę czerwoną pokrojoną w ćwiartki i natkę pietruszki.
Krok 6. Program - czas: 7 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 6.
Krok 7. Składniki za pomocą łopatki zgarniamy na dno naczynia.
Krok 8. Dodajemy wcześniej rozdrobniony parmezan, serek kremowy, ser cheddar, pieprz czarny mielony, paprykę słodką mieloną.
Krok 9. Program - czas: 6sekund, temperatura: 0°C, obroty: 6.
Krok 10. Powstałą masą wypełniamy pieczarki oraz posypujemy resztą rozdrobnionego parmezanu.
Krok 11. Nadziane pieczarki grillujemy na rozgrzanym ruszcie ok 15 minut, tak aby pieczarki uzyskały złotobrązowy kolor, a ser się roztopił.
Krok 12. Gotowe, smacznego!
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.
Czas wykonania: 1 minuta
Składniki:
-pieczarki: 20 dużych szt. dużych,
-czerwona cebula: 110g, pokrojona w ćwiarki,
-parmezan: 100g, pokrojony na kawałki,
-papryczka chili: 25g, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki,
-czosnek: 3 ząbki,
-natka pietruszki: 25g,
-serek kremowy: 150g,
-ser cheddar: 220g,
-pieprz czarny mielony: do smaku,
-papryka słodka mielona: do smaku
Wartość odżywcza w 100g:
Kalorie: 188kcal
Węglowodany: 4,13g
Białko: 12,19g
Tłuszcze: 14,05g
Wykonanie:
Krok 1. Do maczynia miksującego wkładamy parmezan pokrojony na kawałki.
Krok 2. Program - czas: 10 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 10.
Krok 3. Rozdrobniony parmezan przekładamy do innego naczynia.
Krok 4. Pieczarki oczyszczamy i oddzielamy nóżki.
Krok 5. Do naczynia miksującego wrzucamy wcześniej oddzielone nóżki pieczarek, chili pokrojone na kawałki, czosnek, cebulę czerwoną pokrojoną w ćwiartki i natkę pietruszki.
Krok 6. Program - czas: 7 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 6.
Krok 7. Składniki za pomocą łopatki zgarniamy na dno naczynia.
Krok 8. Dodajemy wcześniej rozdrobniony parmezan, serek kremowy, ser cheddar, pieprz czarny mielony, paprykę słodką mieloną.
Krok 9. Program - czas: 6sekund, temperatura: 0°C, obroty: 6.
Krok 10. Powstałą masą wypełniamy pieczarki oraz posypujemy resztą rozdrobnionego parmezanu.
Krok 11. Nadziane pieczarki grillujemy na rozgrzanym ruszcie ok 15 minut, tak aby pieczarki uzyskały złotobrązowy kolor, a ser się roztopił.
Krok 12. Gotowe, smacznego!
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.