Fondant czekoladowy z białą czekoladą i migdałem
Czas wykonania: 5 minut

Składniki (4 porcje):

- 100g czekolady gorzkiej 80%
- 100g masła
- 80g brązowego cukru
- 30g mąki pszennej
- 2 jajka
- 2 żółtka z jajek
- 4 kostki białej czekolady
- 4 migdały

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 429kcal
- węglowodany: 23,03g
- białko: 9,41g
- tłuszcze: 34,52g

Wykonanie:

Rozgrzać piekarnik do 190°C. Czekoladę gorzką z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Nałożyć mieszadło motylkowe. Do naczynia miksującego włożyć 2 jajka,
2 żółtka i 80g brązowego cukru. Program - czas: 4 minuty, temperatura: 0°C, obroty: 3. 
Dodawać powoli przestudzoną czekoladę i mąkę. Program - czas: 1 minuta, temperatura: 0°C, obroty: -2. Wypełnić kokilki do 2/3 wysokości, włożyć białą czekoladę i migdał w środek. Piec przez 14 minut. Gotowe, smacznego!

Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz w aplikacji mobilnej.