Francuskie Ratatouille (przepis bezglutenowy)
Czas wykonania: 9 minut
Składniki:
- 150g bakłażana
- 100g cebuli
- 100g cukinii
- 100g pomidorów
- 80g czerwonej papryki
- 70g żółtej papryki
- 50g koncentrat pomidorowy
- 2 ząbki czosnku
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 1 łodyga rozmaryn
- 1 łodyga tymianku
- sól morska do smaku
- pieprz czarny do smaku
Wartość odżywcza w 100g:
- kalorie: 113kcal
- węglowodany: 6,32g
- białko: 1,27g
- tłuszcze: 9,67g
Wykonanie:
Do naczynia miksującego wrzucamy czosnek oraz podzieloną na ćwiartki cebulę. Program - czas: 5 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 7. Dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek, program - czas: 1 minuta, temperatura: 80°C, obroty: -1. Następnie bakłażana kroimy na centymetrowe plastry i odstawiamy na około pół godziny. Do naczynia miksującego dodajemy pokrojoną na kawałki czerwoną i żółtą paprykę pokrojoną na kawałki oraz nasolony bakłażan. W połowie czasu pracy urządzenia zgarniamy warzywa ze ścianek na dno naczynia. Program - czas: 10 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 4. Dalej zakładamy mieszadło. Dodajemy cukinię pokrojoną w talarki oraz 3 łyżki oliwy z oliwek. Program - czas: 1 minuta, temperatura: 70°C, obroty: -1. Do naczynia miksującego wkładamy pomidory podzielone na ósemki, 1 łyżkę oliwy z oliwek, sól morską, pieprz oraza posiekane łodygi tymianku i rozmarynu. Program - czas: 4 minuty, temperatura: 90°C, obroty: -1. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i uruchamiamy ostatni
program - czas: 2 minuty, temperatura: 80°C, obroty: -1. Gotowe! Można podawać i cieszyć się jedzeniem, smacznego!
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo Thermo Plus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.
Czas wykonania: 9 minut
Składniki:
- 150g bakłażana
- 100g cebuli
- 100g cukinii
- 100g pomidorów
- 80g czerwonej papryki
- 70g żółtej papryki
- 50g koncentrat pomidorowy
- 2 ząbki czosnku
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 1 łodyga rozmaryn
- 1 łodyga tymianku
- sól morska do smaku
- pieprz czarny do smaku
Wartość odżywcza w 100g:
- kalorie: 113kcal
- węglowodany: 6,32g
- białko: 1,27g
- tłuszcze: 9,67g
Wykonanie:
Do naczynia miksującego wrzucamy czosnek oraz podzieloną na ćwiartki cebulę. Program - czas: 5 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 7. Dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek, program - czas: 1 minuta, temperatura: 80°C, obroty: -1. Następnie bakłażana kroimy na centymetrowe plastry i odstawiamy na około pół godziny. Do naczynia miksującego dodajemy pokrojoną na kawałki czerwoną i żółtą paprykę pokrojoną na kawałki oraz nasolony bakłażan. W połowie czasu pracy urządzenia zgarniamy warzywa ze ścianek na dno naczynia. Program - czas: 10 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 4. Dalej zakładamy mieszadło. Dodajemy cukinię pokrojoną w talarki oraz 3 łyżki oliwy z oliwek. Program - czas: 1 minuta, temperatura: 70°C, obroty: -1. Do naczynia miksującego wkładamy pomidory podzielone na ósemki, 1 łyżkę oliwy z oliwek, sól morską, pieprz oraza posiekane łodygi tymianku i rozmarynu. Program - czas: 4 minuty, temperatura: 90°C, obroty: -1. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i uruchamiamy ostatni
program - czas: 2 minuty, temperatura: 80°C, obroty: -1. Gotowe! Można podawać i cieszyć się jedzeniem, smacznego!
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo Thermo Plus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.