Galaretka żurawinowa
Czas wykonania: 17 min.

Składniki:

- jabłko 100g
- suszona żurawina niekandyzowana 220g
- sok żurawinowy 200ml
- sok z cytryny 15ml
- cukier trzcinowy 50g

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 182kcal
- węglowodany: 41,11g
- białko: 0,26g
- tłuszcze: 0,91g

Wykonanie: Do naczynia miksującego włóż 100g pokrojonych jabłek z usuniętymi gniazdami (4sek/0st/5obr). Pozostałości zbierz ze ścianek łopatką. Dodaj 200g suszonej żurawiny niekandyzowanej, 200ml soku żurawinowego, 15ml soku z cytryny i 50g cukru trzcinowego. Całość miksuj w wysokiej temperaturze z użyciem wstecznych obrotów (16min/100st/-2obr). Powstałą galaretkę przełóż do słoiczków w celu ich schłodzenia. Gotowe, smacznego!


Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.