Gazpacho z truskawek
Czas wykonania: 5 minut
Składniki:
- truskawki: 500g, przekrojone na pół
- ser kozi: 50g, pokrojony w kawałki
- pomidory: 460g, pokrojone w kawałki
- cebula: 50g, przekrojona na pół
- zielona papryka: 50g, pokrojona w kawałki
- ogórek zielony: 50g, pokrojony w kawałki
- czosnek: 3 ząbki
- oliwa z oliwek: 50g
- ocet: 20ml
- sól: do smaku
- pieprz do smaku
- kostki lodu: 200g
Wartość odżywcza w 100g:
- Kalorie: 81kcal
- Węglowodany: 7,23g
- Białko: 1,77g
- Tłuszcze: 5,32g
Wykonanie:
Krok 1. Do naczynia miksującego wkładamy kozi ser pokrojny na kawałki.
Krok 2. Program - czas: 15 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 6.
Krok 3. Rozdrobniony ser przekładamy do innego naczynia.
Krok 4. Do naczynia miksującego wkładamy truskawki przekrojone na pół, pomidory pokrojone w kawałki, cebulę przekrojoną na pół, zieloną paprykę pokrojoną w kawałki, ogórka zielonego pokrojonego na kawałki, czosnek, oliwę z oliwek, ocet, sól i pieprz oraz lód.
Krok 5. Program - czas: 3 minuty, temperatura: 0°C, obroty: 10.
Krok 6. Gazpacho podajemy schłodzone posypane kozim serem.
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.