
- Czas gotowania: 25 minut
- Poziom trudności: standard
- Liczba porcji: 4
Składniki
- Ser cheddar pokrojony na 2 cm kawałki (60 g)
- Filet z piersi kurczaka bez skóry pokrojony w 2 cm kostkę (300 g)
- Jaja (2 sztuki)
- Sól (pół łyżeczki)
- Cebula suszona mielona (pół łyżeczki)
- Czosnek granulowany (pół łyżeczki)
- Pieprz czarny mielony (1 szczypta)
- Olej do natłuszczenia
Wartości odżywcze na 100 g
- Kalorie: 162 kcal
- Węglowodany: 0,4 g
- Białko: 20,6 g
- Tłuszcz: 8,5 g
Wykonanie
- Do naczynia miksującego włóż ser. Rozdrobnij.
- Program: czas 10 minut, temperatura 0°C, obroty 5.
- Dodaj kurczaka, jajka, sól, cebulę, czosnek i pieprz. Rozdrobnij.
- Program: czas 15 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
- Przełóż do innego naczynia. Odstaw.
- Rozgrzej gofrownicę i posmaruj olejem powierzchnię grzejną za pomocą pędzelka. Nałóż po 2-3 łyżki masy na porcję.
- Piecz 3-5 minut aż do uzyskania złotobrązowego koloru.
- Upieczone gofry podważ nożem i wyjmij na talerzyk.
- Gofry z dodatkami serwuj bezpośrednio po przygotowaniu.
- Smacznego!
Przepis na gofry z dodatkami jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.