• Czas gotowania: 25 minut
  • Poziom trudności: standard
  • Liczba porcji: 4

 

Składniki

  • Ser cheddar pokrojony na 2 cm kawałki (60 g)
  • Filet z piersi kurczaka bez skóry pokrojony w 2 cm kostkę (300 g)
  • Jaja (2 sztuki)
  • Sól (pół łyżeczki)
  • Cebula suszona mielona (pół łyżeczki)
  • Czosnek granulowany (pół łyżeczki)
  • Pieprz czarny mielony (1 szczypta)
  • Olej do natłuszczenia

 

Wartości odżywcze na 100 g

  • Kalorie: 162 kcal
  • Węglowodany: 0,4 g
  • Białko: 20,6 g
  • Tłuszcz: 8,5 g

 

Wykonanie

  1. Do naczynia miksującego włóż ser. Rozdrobnij.
  2. Program: czas 10 minut, temperatura 0°C, obroty 5.
  3. Dodaj kurczaka, jajka, sól, cebulę, czosnek i pieprz. Rozdrobnij.
  4. Program: czas 15 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
  5. Przełóż do innego naczynia. Odstaw.
  6. Rozgrzej gofrownicę i posmaruj olejem powierzchnię grzejną za pomocą pędzelka. Nałóż po 2-3 łyżki masy na porcję.
  7. Piecz 3-5 minut aż do uzyskania złotobrązowego koloru.
  8. Upieczone gofry podważ nożem i wyjmij na talerzyk.
  9. Gofry z dodatkami serwuj bezpośrednio po przygotowaniu.
  10. Smacznego!

 

Przepis na gofry z dodatkami jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 

Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.