
- Czas gotowania: 35 minut
- Poziom trudności: standard
- Liczba porcji: 4
Składniki
- Papryka czerwona (200 g bez gniazd nasiennych pokrojona na kawałki)
- Oliwa z oliwek (25 g)
- Pomidory krojone z puszki (800 g)
- Papryka słodka mielona (2 łyżeczki)
- Sól (1 łyżeczka)
- Pieprz czarny mielony (pół łyżeczki)
- Oregano suszone (1 łyżeczka)
- Tymianek świeży (1 łyżeczka)
- Cukier (pół łyżeczki)
- Polędwica wieprzowa (500 g pokrojona w paski)
- Oliwki czarne bez pestek (80 g)
- Cebula (200 g przekrojona na pół)
Wartości odżywcze na 100 g
- Kalorie: 61,4g
- Węglowodany: 8,25 g
- Białko: 0,84 g
- Tłuszcz: 3,03g
Wykonanie
- Do naczynia miksującego włóż cebulę, paprykę, dodaj oliwę. Rozdrobnij.
- Program: czas 5 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
- Składniki zgarnij ze ścianek na dno naczynia. Duś.
- Program: czas 5 minut, temperatura 120°C, obroty 2.
- Dodaj pomidory, paprykę słodką, sól, pieprz, oregano i tymianek. Gotuj.
- Program: czas 15 minut, temperatura 120°C, obroty 3.
- Dodaj wieprzowinę, wymieszaj łyżką. Gotuj.
- Program: czas 10 minut, temperatura 100°C, obroty 5.
- Gulasz wieprzowy podawaj bezpośrednio po przygotowaniu na przykład z dodatkiem ryżu.
- Smacznego!
Przepis na gulasz wieprzowy jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.