Gulasz z zielonej soczewicy
Czas wykonania: 44 minuty

Składniki (4 porcje):

- cebula 80g
- marchewka 100g
- seler korzeń 70g
- ziemniaki 180g
- por 80g
- zielona soczewica 200g
- boczek wędzony ze skóry 100g
- bulion warzywny 800ml
- oliwa z oliwek 20ml
- koncentrat pomidorowy 35g
- ocet jabłkowy 20ml
- cukier trzcinowy 1 łyżeczka
- szczypta soli
- szczypta pieprzu

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 187kcal
- węglowodany: 21,68g
- białko: 7,98g
- tłuszcze: 7,82g

Wykonanie:

Do naczynia miksującego włóż przekrojoną cebulę, pokrojoną marchew, seler i ziemniaki. Do warzyw wlej oliwę z oliwek (5sek/0st/5obr). Dodaj pokrojony por (4min50sek/100st/-1obr). Następnie dodaj bulion warzywny, zieloną soczewicę, koncentrat pomidorowy oraz cukier trzcinowy (29min/100st/-1obr). W kolejnym kroku wrzuć wędzony boczek pokrojony w kostkę 0,5x0,5cm, całość dopraw octem jabłkowym wraz z szczyptą soli i pieprzu (10min/100st/-1obr). Na koniec posyp potrawę natką pietruszki. Gotowe, smacznego!


Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6).