
- Czas gotowania: 15 minut
- Poziom trudności: standard
- Liczba porcji: 4
Składniki
- Cebula przekrojona na pół (70g)
- Migdały ze skórką (30g)
- Papryka pomarańczowa bez gniazd nasiennych pokrojona na kawałki (140g)
- Oliwa z oliwek (20g)
- Sól (1 łyżeczka)
- Pieprz czarny mielony (pół łyżeczki)
- Cebula przekrojona na pół (120g)
- Czosnek (2-4 ząbki)
- Oliwa z oliwek (30g)
- Ziemniaki pokrojone w 2 cm kostkę (700g),
- Sok z cytryny świeżo wyciśnięty (30g)
- Woda (550g)
- Koncentrat pomidorowy (20g)
- Kostka bulionu warzywnego pokruszona (1 sztuka)
- Papryka słodka mielona (2 łyżeczki)
- Sól (pół łyżeczki)
- Pieprz czarny mielony (1 łyżeczka)
Wartości odżywcze na 100 g
- Kalorie: 76 kcal
- Węglowodany: 9,5 g
- Białko: 1,5 g
- Tłuszcz: 3,8 g
Wykonanie
- Do naczynia miksującego włóż cebulę, migdały, paprykę, dodaj oliwę, sól, pieprz. Rozdrobnij.
- Program: czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
- Przełóż do innego naczynia. Odstaw.
- Do naczynia miksującego włóż cebulę i czosnek, dodaj oliwę. Rozdrobnij.
- Program: czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 10.
- Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia. Duś.
- Program: czas 3 minuty, temperatura 120°C, obroty 2.
- Dodaj ziemniaki, sok z cytryny, wodę, koncentrat pomidorowy, kostkę bulionu, słodką paprykę, sól i pieprz. Gotuj.
- Program: czas 30 minut, temperatura 100°C, obroty 2.
- Gulasz ziemniaczany podawaj udekorowany posypką z warzyw i migdałów.
- Smacznego!
Przepis na gulasz ziemniaczany jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.