• Czas gotowania: 20 minut
  • Poziom trudności: standard
  • Liczba porcji: 4

 

Składniki

  • Kolendra świeża (5 g)
  • Cebula przekrojona na pół (30 g)
  • Czosnek (2 ząbki)
  • Korzeń imbiru świeżego pokrojony w 2 mm plastry (10 g)
  • Udka z kurczaka bez skóry i kości pokrojone na 2-3 cm kawałki (500 g)
  • Sos sojowy (2 łyżki)
  • Sól (1 szczypta)
  • Jajko (1 sztuka)
  • Bułka tarta (15 g)
  • Tajski sos chili słodko-pikantny do podania

 

Wartości odżywcze na 100 g

  • Kalorie: 156 kcal
  • Węglowodany: 3,0 g
  • Białko: 17,3 g
  • Tłuszcz: 8,1 g

 

Wykonanie

  1. Do czystego i suchego naczynia miksującego włóż kolendrę, cebulę, czosnek i imbir. Rozdrobnij.
  2. Program: czas 10 minut, temperatura 0°C, obroty 8.
  3. Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Następnie rozdrobnij ponownie.
  4. Program: czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 8.
  5. Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia.
  6. Dodaj mięso z kurczaka (250 g). Rozdrobnij.
  7. Program: czas 15 sekund, temperatura 0°C, obroty 6.
  8. Przełóż do innego naczynia. Odstaw.
  9. Do naczynia miksującego włóż pozostałe mięso z kurczaka (250 g). Rozdrobnij.
  10. Program: czas 15 sekund, temperatura 0°C, obroty 6.
  11. Dodaj rozdrobnione wcześniej mięso, sos sojowy, sól, jajko i bułkę tartą. Wymieszaj.
  12. Program: czas 20 sekund, temperatura 0°C, obroty 4.
  13. Przełóż do innego naczynia.
  14. Z powstałej masy uformuj 8 owalnych lekko spłaszczonych kotletów.
  15. Smaż na patelni na rozgrzanym oleju z każdej strony minimum 2 minuty.
  16. Imbirowo-kurczakowe kotlety można podawać z dodatkiem słodko-pikantnego sosu chili.
  17. Gotowe, smacznego!

 

Przepis na imbirowo-kurczakowe kotlety jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 

Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.