
- Czas gotowania: 20 minut
- Poziom trudności: standard
- Liczba porcji: 4
Składniki
- Kolendra świeża (5 g)
- Cebula przekrojona na pół (30 g)
- Czosnek (2 ząbki)
- Korzeń imbiru świeżego pokrojony w 2 mm plastry (10 g)
- Udka z kurczaka bez skóry i kości pokrojone na 2-3 cm kawałki (500 g)
- Sos sojowy (2 łyżki)
- Sól (1 szczypta)
- Jajko (1 sztuka)
- Bułka tarta (15 g)
- Tajski sos chili słodko-pikantny do podania
Wartości odżywcze na 100 g
- Kalorie: 156 kcal
- Węglowodany: 3,0 g
- Białko: 17,3 g
- Tłuszcz: 8,1 g
Wykonanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego włóż kolendrę, cebulę, czosnek i imbir. Rozdrobnij.
- Program: czas 10 minut, temperatura 0°C, obroty 8.
- Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Następnie rozdrobnij ponownie.
- Program: czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 8.
- Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia.
- Dodaj mięso z kurczaka (250 g). Rozdrobnij.
- Program: czas 15 sekund, temperatura 0°C, obroty 6.
- Przełóż do innego naczynia. Odstaw.
- Do naczynia miksującego włóż pozostałe mięso z kurczaka (250 g). Rozdrobnij.
- Program: czas 15 sekund, temperatura 0°C, obroty 6.
- Dodaj rozdrobnione wcześniej mięso, sos sojowy, sól, jajko i bułkę tartą. Wymieszaj.
- Program: czas 20 sekund, temperatura 0°C, obroty 4.
- Przełóż do innego naczynia.
- Z powstałej masy uformuj 8 owalnych lekko spłaszczonych kotletów.
- Smaż na patelni na rozgrzanym oleju z każdej strony minimum 2 minuty.
- Imbirowo-kurczakowe kotlety można podawać z dodatkiem słodko-pikantnego sosu chili.
- Gotowe, smacznego!
Przepis na imbirowo-kurczakowe kotlety jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.