• Czas przygotowania: 25 sekund

 

Wartości odżywcze na 100 g

  • Kalorie: 355,1 kcal
  • Węglowodany: 48,9 g
  • Białko: 5,2 g
  • Tłuszcze: 15,3 g

 

Składniki

  • masło miękkie pokrojone na kawałki 130 g
  • jabłka kwaśne bez gniazd nasiennych, pokrojone na ćwiartki 3–4 sztuki
  • jajka 3 sztuki
  • cukier 150 g
  • brandy 30 g
  • mąka pszenna 200 g
  • proszek do pieczenia 1 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • cukier puder (ilość do posypania)

 

Wykonanie

 

  1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.
  2. Okrągłą formę do ciasta wyłóż papierem do pieczenia.
  3. Nożem ponacinaj równolegle ćwiartki jabłek.
  4. Do naczynia miksującego włóż masło miękkie 130 g (pokrojone na kawałki), jajka 3 sztuki, cukier 150 g, brandy 30 g, mąkę pszenną 200 g, proszek do pieczenia 1 łyżkę i sól 1 szczyptę.
  5. Program: czas 25 sekund, obroty 7.
  6. Wlej ciasto do formy i rozprowadź je przy pomocy łopatki.
  7. Na wierzchu ciasta ułóż przygotowane ćwiartki jabłek nacięciami do góry.
  8. Piecz 30–40 min w temperaturze 180°C.
  9. Po upieczeniu pozostaw ciasto do ostygnięcia.
  10. Posyp jabłecznik cukrem pudrem.
  11. Smacznego!

 

Przepis na jabłecznik jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 

Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.