
- Czas przygotowania: 25 sekund
Wartości odżywcze na 100 g
- Kalorie: 355,1 kcal
- Węglowodany: 48,9 g
- Białko: 5,2 g
- Tłuszcze: 15,3 g
Składniki
- masło miękkie pokrojone na kawałki 130 g
- jabłka kwaśne bez gniazd nasiennych, pokrojone na ćwiartki 3–4 sztuki
- jajka 3 sztuki
- cukier 150 g
- brandy 30 g
- mąka pszenna 200 g
- proszek do pieczenia 1 łyżka
- sól 1 szczypta
- cukier puder (ilość do posypania)
Wykonanie
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.
- Okrągłą formę do ciasta wyłóż papierem do pieczenia.
- Nożem ponacinaj równolegle ćwiartki jabłek.
- Do naczynia miksującego włóż masło miękkie 130 g (pokrojone na kawałki), jajka 3 sztuki, cukier 150 g, brandy 30 g, mąkę pszenną 200 g, proszek do pieczenia 1 łyżkę i sól 1 szczyptę.
- Program: czas 25 sekund, obroty 7.
- Wlej ciasto do formy i rozprowadź je przy pomocy łopatki.
- Na wierzchu ciasta ułóż przygotowane ćwiartki jabłek nacięciami do góry.
- Piecz 30–40 min w temperaturze 180°C.
- Po upieczeniu pozostaw ciasto do ostygnięcia.
- Posyp jabłecznik cukrem pudrem.
- Smacznego!
Przepis na jabłecznik jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.