
- Czas przygotowania: 1 minuta
Wartości odżywcze na 100g
- Kalorie: 172 kcal
- Węglowodany: 27,8 g
- Białko: 4,9 g
- Tłuszcze: 4,5 g
Składniki
- jabłka 400 g (pokrojone w ćwiartki)
- cynamon mielony 1 łyżeczka
- cukier 2 łyżki czubate
- woda mineralna niegazowana 200 ml
- jajka 4 sztuki
- mąka pszenna 300 g
- proszek do pieczenia pół łyżeczki
- olej słonecznikowy (do smażenia)
Wykonanie
- Do naczynia miksującego włóż jabłka 400 g (pokrojone w ćwiartki), dodaj cynamon mielony 1 łyżeczkę, cukier 2 łyżki czubate.
- Program: czas 10 sekund, obroty 5.
- Przełóż do innego naczynia i odstaw.
- Do naczynia miksującego wlej wodę mineralną niegazowaną 200 ml, dodaj jajka 4 sztuki
- Program: czas 20 sekund, obroty 5.
- Dodaj mąkę pszenną 300 g, proszek do pieczenia pół łyżeczki.
- Program: czas 20 sekund, obroty 5.
- Dodaj rozdrobnione wcześniej jabłka.
- Program: czas 10 sekund, obroty 4.
- Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju słonecznikowego do uzyskania złotego koloru z obu stron.
- Smacznego!
Przepis na jabłkowe naleśniki jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.