Jeżynowa pianka
Czas wykonania: 5 minut

Składniki (4 porcje):

- 500g mrożone jeżyny
- 100g ksylitol
- 20ml sok z limonki
- białko z 1 jajka

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 93kcal
- węglowodany: 20,57g
- białko: 4,52g
- tłuszcze: 0,97g

Wykonanie:

Do naczynia miksującego wsypujemy ksylitol. Program - czas: 11 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 11. Dodajemy mrożone jeżyny, sok z limonki i białko jajka. Program - czas: 40 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 5,5. Nakładamy mieszadło motylkowe. Program - czas: 3 minuty i 30 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 3. Gotowe, piankę podajemy ze świeżymi owocami.


Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo Thermo Plus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.