• Czas przygotowania: 26 minut 35 sekund

 

Wartości odżywcze na 100 g

 

  • Kalorie: 86 kcal
  • Węglowodany: 5,3 g
  • Białko: 1,3 g
  • Tłuszcze: 7,0 g

 

Składniki

  • kapusta kiszona 600 g (raz przepłukana)
  • masło 85 g
  • cebula 1 sztuka
  • woda 90 ml
  • sól 2 szczypty
  • pieprz 2 szczypty
  • kurkuma 2 szczypty
  • grzyby suszone 20 g
  • ziele angielskie 4 ziarna
  • liście laurowe 2 sztuki (suszone)

 

Wykonanie

  1. Grzyby suszone 20 g namocz w gorącej wodzie.
  2. Do naczynia miksującego włóż kapustę kiszoną 600 g (raz przepłukaną)
  3. Program: czas 15 sekund, obroty 6.
  4. Przełóż do innego naczynia.
  5. Do naczynia miksującego włóż cebulę 1 sztukę.
  6. Program: czas 10 sekund, obroty 5.
  7. Dodaj masło 85 g.
  8. Program: czas 1 minuta, temperatura 100°C, obroty 3.
  9. Dodaj kapustę. Program: czas 10 sekund, obroty 6.
  10. Dodaj grzyby 20 g, sól 2 szczypty, pieprz 2 szczypty, kurkumę 2 szczypty, wodę 9ml, ziele angielskie 4 ziarna, liście laurowe 2 sztuki (suszone).
  11. Program: czas 25 minut, temperatura 100°C, obroty 3.
  12. Podawaj na ciepło, smacznego!


Przepis na kapustę z grzybami jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 

Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.