
- Czas przygotowania: 26 minut 35 sekund
Wartości odżywcze na 100 g
- Kalorie: 86 kcal
- Węglowodany: 5,3 g
- Białko: 1,3 g
- Tłuszcze: 7,0 g
Składniki
- kapusta kiszona 600 g (raz przepłukana)
- masło 85 g
- cebula 1 sztuka
- woda 90 ml
- sól 2 szczypty
- pieprz 2 szczypty
- kurkuma 2 szczypty
- grzyby suszone 20 g
- ziele angielskie 4 ziarna
- liście laurowe 2 sztuki (suszone)
Wykonanie
- Grzyby suszone 20 g namocz w gorącej wodzie.
- Do naczynia miksującego włóż kapustę kiszoną 600 g (raz przepłukaną)
- Program: czas 15 sekund, obroty 6.
- Przełóż do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego włóż cebulę 1 sztukę.
- Program: czas 10 sekund, obroty 5.
- Dodaj masło 85 g.
- Program: czas 1 minuta, temperatura 100°C, obroty 3.
- Dodaj kapustę. Program: czas 10 sekund, obroty 6.
- Dodaj grzyby 20 g, sól 2 szczypty, pieprz 2 szczypty, kurkumę 2 szczypty, wodę 9ml, ziele angielskie 4 ziarna, liście laurowe 2 sztuki (suszone).
- Program: czas 25 minut, temperatura 100°C, obroty 3.
- Podawaj na ciepło, smacznego!
Przepis na kapustę z grzybami jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.