Karkówka idealna na grilla
Czas wykonania: 1 minuta
Składniki:
- karkówka: 1200g, bez kości, pokrojona w 2 cm plastry,
- czosnek: 5 ząbków,
- cebula: 50g,
- olej: 80g,
- papryka ostra mielona: 1,5 łyzeczki,
- musztarda Dijon: 15g,
- ketchup: 88g,
- papryka wędzona mielona: 1 łyżeczka,
- sól: 2 łyżeczki,
- oregano: 1 łyżeczka,
- zioła prowansalskie: 1 łyżeczka,
- pieprz chili cayenne: 1 płaska łyżeczka
Wartość odżywcza w 100g:
Kalorie: 278kcal
Węglowodany: 3,71g
Białko: 13,93g
Tłuszcze: 23,86g
Wykonanie:
Krok 1. Do naczynia miksującego wkładamy czosnek i cebulę.
Krok 2. Program - czas: 7 sekundy, temperatura: 0°C, obroty: 5.
Krok 3. Za pomocą łopatki zgarniamy składniki na dno naczynia. Dodajemy olej, paprykę ostrą mieloną, musztardę Dijon, ketchup, paprykę wędzoną mieloną, sól, oregano, zioła prowansalskie i pieprz chili cayenne.
Krok 4. Program - czas: 15 sekundy, temperatura: 0°C, obroty: 5.
Krok 5. Do osobnej miski włożyć karkówkę i zalewamy ją przygotowaną marynatą. Odstawiamy do lodówki na ok. 4 godziny.
Krok 6. Zamarynowaną karkówkę grillować do złotobrązowego koloru z obu stron.
Krok 7. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.
Czas wykonania: 1 minuta
Składniki:
- karkówka: 1200g, bez kości, pokrojona w 2 cm plastry,
- czosnek: 5 ząbków,
- cebula: 50g,
- olej: 80g,
- papryka ostra mielona: 1,5 łyzeczki,
- musztarda Dijon: 15g,
- ketchup: 88g,
- papryka wędzona mielona: 1 łyżeczka,
- sól: 2 łyżeczki,
- oregano: 1 łyżeczka,
- zioła prowansalskie: 1 łyżeczka,
- pieprz chili cayenne: 1 płaska łyżeczka
Wartość odżywcza w 100g:
Kalorie: 278kcal
Węglowodany: 3,71g
Białko: 13,93g
Tłuszcze: 23,86g
Wykonanie:
Krok 1. Do naczynia miksującego wkładamy czosnek i cebulę.
Krok 2. Program - czas: 7 sekundy, temperatura: 0°C, obroty: 5.
Krok 3. Za pomocą łopatki zgarniamy składniki na dno naczynia. Dodajemy olej, paprykę ostrą mieloną, musztardę Dijon, ketchup, paprykę wędzoną mieloną, sól, oregano, zioła prowansalskie i pieprz chili cayenne.
Krok 4. Program - czas: 15 sekundy, temperatura: 0°C, obroty: 5.
Krok 5. Do osobnej miski włożyć karkówkę i zalewamy ją przygotowaną marynatą. Odstawiamy do lodówki na ok. 4 godziny.
Krok 6. Zamarynowaną karkówkę grillować do złotobrązowego koloru z obu stron.
Krok 7. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.