Skłądniki:

1000 gram karkówki wieprzowej bez kości, pokroić na 2 cm plastry
5 ząbków czosnku
60 gram cebuli przekrojonej na pół
80 gram oliwy z oliwek
1 łyżeczka sol, ipieprzu, papryki ostrej, papryki wędzonej
1 łyżeczka oregano, tymianku, cząbru
2 łyżeczki musztardy Dijon
200 gram czerwonego wytrawnego wina
500 gram zielonych szparagów
300 gram wody
80 gram passaty pomidorowej

Wykonanie:

Do naczynia miksującego włożyć czosnek i cebulę, zmiksować 7sek/obr5. Dodać olej, przyprawy, musztardę, wino i pasatę pomidorową, wymieszać 7sek/obr6. Polać marynatą karkówkę, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na min. noc. Do naczynia miksującego wlać wodę, a szparagi umieścić na przystawce do gotowania na parze Przystawkę umieścić na naczyniu miksującym i gotować 18min/120 °C/obr1.Karkówkę grillować z obu stron i podawać ze szparagami oraz pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego.
Miłego i udanego dnia życzy Team Cobbo