
- Czas przygotowania: 20 minut 20 sekund
Wartości odżywcze na 100 g
- Kalorie: 81 kcal
- Węglowodany: 12,5 g
- Białko: 1,6 g
- Tłuszcze: 2,8 g
Składniki
- ogórki konserwowe pokrojone na kawałki 150 g
- cebula przekrojona na pół 150 g
- masło pokrojone na kawałki 60 g
- cukier 40 g
- curry mielone 40 g
- przecier pomidorowy (passata) 1000 g
- ketchup 500 g
- koncentrat pomidorowy 70 g
- sos sambal 20 g
- kostka bulionu warzywnego (pokruszona) 1 sztuka
- ocet jabłkowy 20 g
- sól 2 łyżeczki
Wykonanie
- Do naczynia miksującego włóż ogórki konserwowe pokrojone na kawałki 150 g.
- Program: czas 10 sekund, obroty 5.
- Przełóż do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego włóż cebulę 150 g (przekrojoną na pół).
- Program: czas 10 sekund, obroty 5.
- Cebulę zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia.
- Dodaj masło 60 g i cukier 40 g.
- Program: czas 3 minuty, temperatura 120°C, obroty 2.
- Dodaj curry mielone 40 g.
- Program: czas 2 minuty, temperatura 120°C, obroty 3.
- Dodaj ogórki konserwowe 150 g, przecier pomidorowy 1000 g, ketchup 500 g, koncentrat pomidorowy 70 g, sos sambal 20 g, kostkę bulionu warzywnego 1 sztukę (pokruszoną), ocet jabłkowy 20 g i sól 2 łyżeczki.
- Program: czas 15 minut, temperatura 100°C, obroty 4.
- Ketchup curry przelej do wyparzonych słoików.
- Podawaj jako dodatek do mięs i wędlin.
- Smacznego!
Przepis na ketchup curry jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.