• Czas przygotowania: 20 minut 20 sekund

 

Wartości odżywcze na 100 g

  • Kalorie: 81 kcal
  • Węglowodany: 12,5 g
  • Białko: 1,6 g
  • Tłuszcze: 2,8 g

 

Składniki

  • ogórki konserwowe pokrojone na kawałki 150 g
  • cebula przekrojona na pół 150 g
  • masło pokrojone na kawałki 60 g
  • cukier 40 g
  • curry mielone 40 g
  • przecier pomidorowy (passata) 1000 g
  • ketchup 500 g
  • koncentrat pomidorowy 70 g
  • sos sambal 20 g
  • kostka bulionu warzywnego (pokruszona) 1 sztuka
  • ocet jabłkowy 20 g
  • sól 2 łyżeczki

 

Wykonanie

 

  1. Do naczynia miksującego włóż ogórki konserwowe pokrojone na kawałki 150 g.
  2. Program: czas 10 sekund, obroty 5.
  3. Przełóż do innego naczynia.
  4. Do naczynia miksującego włóż cebulę 150 g (przekrojoną na pół).
  5. Program: czas 10 sekund, obroty 5.
  6. Cebulę zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia.
  7. Dodaj masło 60 g i cukier 40 g.
  8. Program: czas 3 minuty, temperatura 120°C, obroty 2.
  9. Dodaj curry mielone 40 g.
  10. Program: czas 2 minuty, temperatura 120°C, obroty 3.
  11. Dodaj ogórki konserwowe 150 g, przecier pomidorowy 1000 g, ketchup 500 g, koncentrat pomidorowy 70 g, sos sambal 20 g, kostkę bulionu warzywnego 1 sztukę (pokruszoną), ocet jabłkowy 20 g i sól 2 łyżeczki.
  12. Program: czas 15 minut, temperatura 100°C, obroty 4.
  13. Ketchup curry przelej do wyparzonych słoików.
  14. Podawaj jako dodatek do mięs i wędlin.
  15. Smacznego!

 

Przepis na ketchup curry jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 

Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.