Ketoburger
Czas wykonania: 20 sekund

Składniki:

- 800g mielonej wołowina (antrykot)
- 80g cebuli
- 5g liść mięty pieprzowej
- 1 łyżeczka soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu grubo mielonego
- 1 ząbek czosnku
- 1 jajko

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 233kcal
- węglowodany: 0,92g
- białko: 15,43g
- tłuszcze: 17,99g

Wykonanie:

Krok 1. Do naczynia miksującego wkładamy przekrojoną cebulę, ząbek czosnku i liście mięty pieprzowej.

Krok 2. Program - czas: 5 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 10.

Krok 3. Łopatką zbieramy zawartość misy ze ścianek na dno naczynia.

Krok 4. Dodajemy mieloną wołowinę, jajko, sól i pieprz.

Krok 5. Program - czas: 15 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 5.

Krok 6. Mięso dzielimy na 4 części i formujemy burgery.

Krok 7. Burgery smażymy na patelnii grillowej lub grillu i podajemy w bułce z ulubionymi dodatkami, smacznego!

Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.